Mainos

Puunkäyttö uuteen ennätykseen

Suomen raakapuun käyttö kasvoi viime vuonna 2,8 miljoonaa kuutiometriä ja nousi suuremmaksi kuin koskaan aiemmin. Teollisuuden ja kiinteistöjen käyttöön sekä vientiin meni raakapuuta yhteensä 73,3 miljoonaa kuutiometriä, kun puun käyttö vuotta aiemmin oli 70,5 miljoonaa kuutiometriä.

Teollisuuden raakapuun käyttö nousi metsätilaston mukaan viime vuonna 67,7 miljoonaan kuutiometriin, kun se vuotta aiemmin oli 64,9 miljoonaa kuutiometriä. Kiinteistöt käyttivät puuta 4,6 miljoonaa kuutiometriä. Vientiin puuta meni vajaat 1,0 miljoonaa kuutiota. Tuonnin osuus teollisuuden raakapuun käytöstä oli viime vuonna 16 prosenttia. Teollisuus käytti tuontipuuta yhteensä 10,9 miljoonaa kuutiometriä. Koko puunkäytön tavoin myös raakapuun tuonti nousi uuteen ennätykseen. Vuotta aiemmin teollisuus käytti tuontipuuta yhteensä 9,5 miljoonaa kuutiometriä.

Suomessa käytettiin viime vuonna puuta 16,1 miljoonaa kuutiometriä enemmän kuin kymmenen vuotta aiemmin. Vuonna 1988 puun kokonaiskäyttö oli 57,2 miljoonaa kuutiometriä. Vuonna 1970 Suomessa käytettiin puuta 53,9 miljoonaa kuutiometriä ja vuonna 1980 55,8 miljoonaa kuutiometriä. Eniten puuta meni puumassateollisuuden tarpeisiin. Massateollisuuden puun käyttö kasvoi kolme prosenttia edellisvuodesta ja kohosi 48,1 miljoonaan kuutiometriin. Siitä kotimaista raakapuuta oli 24,4 miljoonaa kuutiometriä ja tuontipuuta 9,2 miljoonaa kuutiota. Haketta ja purua massateollisuus käytti 11,5 miljoonaa kuutiometriä. Puutavarateollisuus käytti viime vuonna puuta 21,1 miljoonaa kuutiometriä eli seitsemän prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Siitä kotimaisen raakapuun osuus oli 29,4 miljoonaa kuutiometriä ja tuontipuun 1,6 miljoonaa kuutiometriä.

Teollisuuden käyttämästä kotimaisesta puusta oli viime vuonna mäntyä 23,9 miljoonaa kuutiometriä, kuusta 26,3 miljoonaa kuutiometriä ja lehtipuuta 6,7 miljoonaa kuutiometriä. Teollisuuden tuontipuusta lehtipuuta oli 6,8 miljoonaa kuutiometriä, mäntyä 2,1 miljoonaa kuutiometriä ja kuusta 1,1 miljoonaa kuutiometriä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.