Mainos

Puun hintaneuvottelut alkavat

Teollisuus ja metsänomistajat aloittavat tänään neuvottelut puun hinnasta. Neuvotteluista on tulossa vaikeat. Ratkaisut saattavat venyä maalis-huhtikuuhun.

Puun hintaneuvotteluihin lataa painetta uusi sopimisjärjestelmä. Sopua haetaan EU:n vaatimuksesta nyt yrityskohtaisesti. Vastaansa yritykset saavat metsänomistajien väliaikaisia neuvottelukuntia.

Kilpailuviraston viimeviikkoisen päätöksen mukaan osapuolet saavat hakea yhteisymmärrystä vain markkinanäkymistä. Hintasuosituksia ei sallita.

Miten sopia hinnoista, kun niistä ei saa edes puhua? Tätä neuvottelijat joutuvat pähkäilemään ensin. Neuvottelujen arvioidaankin venyvän ainakin maalis-huhtikuuhun.

Itse hintojen suhteen asetelma on entinen. Isännät haluavat lisää rahaa. He vetoavat tällä kertaa kustannuksiin, joita ovat nostaneet metsänkäsittelyn uudistukset sekä ympäristönsuojelu.

Teollisuuden mielestä hintoja pitää laskea. Sellu- ja paperiteollisuuden suhdanteet ovat edelleen kuopassa. Hinnat ovat syksyllä nousseet, mutta suuria muutoksia niissä tuskin nähdään.

Ensimmäisenä metsäomistajien kanssa samaan pöytään istuu tänään UPM-Kymmene. Enso aloittaa neuvottelut myöhemmin tällä viikolla.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.