Mainos

Puun hinnasta erimielisyyttä

UPM-Kymmene ja puun myyjiä edustava neuvottelukunta ovat erimielisiä puun odotettavissa olevasta hintakehityksestä. Metsänomistajien mielestä suurimpana esteenä yhteisen näkemyksen löytymiselle on ollut teollisuuden tavoite laskea erityisesti kuitupuun hintaa.

Neuvottelut raakapuukaupasta käydään kilpailuviraston myöntämän poikkeusluvan mukaisesti yrityskohtaisesti metsänomistajien ja metsäteollisuuden välillä. Myyjiä edustavan neuvottelukunnan puheenjohtaja Olavi Hyppölä muistutti tänään, että kuitupuun ja varsinkin mäntypuiden reaalinen kantohinta on laskenut koko 1990-luvun. Viime vuosien maltilliset hintanäkemysratkaisut ovat hänen mielestään varmistaneet ennätyksellistä tulosta tehneen metsäteollisuuden puuhuollon.

Hyppölä arvosteli, että suomalaisen puun hintaa verrataan perusteettomasti kansainväliseen puun hintakehitykseen Hänen näkemyksensä mukaan tällöin unohdetaan mitta- ja laatuvaatimukset, teollisuuden tuottavuus sekä metsänomistajien metsänhoitovelvoitteet.

-Huomattavaa on, että Suomen metsätalouden kilpailuvaltit ovat kestävään kantohintaan kytkeytyvät hyvä metsänhoito, metsätalouden taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristöhoidollinen kestävyys sekä puun tasainen saatavuus, hän korosti. Metsänomistajat ovat edelleen valmiit neuvottelemaan hintanäkymistä. Hinnanalennusvaatimusta ei Hyppölän mukaan kuitenkaan hyväksytä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.