Mainos

Puumala harkitsee puheenjohtajakisaa

Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala kertoo oman kantansa puheenjohtajakisaan maaliskuussa Keski-Pohjanmaan piirin kokouksessa. Puumala kertoo MTV:n uutisille lähtevänsä kamppailemaan vähintäänkin puolueen varapuheenjohtajuudesta.

Matti Vanhasen poisjäänti tai muut puheenjohtajaehdokkaat eivät vaikuta ratkaisuun, koska Puumala on pohtinut ehdokkuuttaan jo syksystä lähtien. Puumalan mukaan hän on saanut ehdokaspyyntöjä maakuntakierroksillaan.

- Sivuille ei kannata vilkuilla ja tehdä ratkaisuja muiden mukaan. Pitää miettiä olenko valmis tähän tehtävään, jos tulen valituksi, 27-vuotias kansanedustaja miettii.

Varapuheenjohtaja yllättyi siitä, ettei ennakkosuosikki Paula Lehtomäki pyri keskustan johtoon.

- Perustelut kieltäytymiselle ovat kuitenkin parhaat.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ennätti eilen paalupaikalle tavoittelemaan puolueen johtopaikkaa ja pääministeriyttä. Puumalan mielestä Väyrysen ehdokkuus on hyvä asia, koska konkari tuo kisaan väriä. Myöskään ikä ei ratkaise. Keskustassa kahden sukupolven ehdokkaat ovat mitelleet ennenkin voimiaan. Vuonna 1980 33-vuotias Väyrynen haastoi puoluetta pitkään johtaneen Johannes Virolaisen ja voitti tiukassa vaalissa äänin 1737 - 1611.

Tuomo Puumala ei usko, että puoluesihteeri Jarmo Korhosen otteet ja persoona olisivat ratkaisevana syynä kolmen nuoren polven keskustapoliitikon kieltäytymiseen puheenjohtajakisasta. Enemmän on kyse elämäntilanteesta ja vaativasta tehtävästä.

- Tämä kertoo poliittisen ykköstehtävän raakuudesta. Muu elämä jää vähälle, kun homma vie vähintäänkin kymmenen tuntia joka päivä.

Puumala sai syksyllä julkisuutta haukkumalla keskustan tilanteen. Keskustassa on Puumalan mukaan "turhautumisen ilmapiiri", koska puolueeseen on pesiytynyt harvainvaltainen kulttuuri, eikä kentän ja äänestäjän viesti kuulu.

Nuori kansanedustaja nousi esiin myös vaalirahakohun yhteydessä. Puumala sai selitellä Maaseudun Kukkasrahaston vaalitukia. Puumala itse sai säätiöltä vaalitukea vuoden 2007 eduskuntavaaleihin 5000 euroa. Puumala kertoi olleensa ennen vaaleja laatimassa listaa tukea saavista keskustan ehdokkaista, mutta jäävänneensä itsensä lopullisesta kokouksesta. Puumala oli tuolloin rahastoa hallinnoivan Keskustanuorten puheenjohtaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.