Mainos

Puuliitto suomii työnantajia sopimusten kierrosta

SAK:laisen liiton mukaan metsureiden jatkuvat irtisanomiset ja lomautukset johtavat muutamassa vuodessa siihen, että Suomesta loppuu alan ammattitaitoinen työvoima.

Puu- ja eritysalojen liitto arvostelee metsäteollisuuden työnantajia vastuuttomasta toiminnasta yhteiskunnan varoilla.

SAK:laisen liiton mukaan työnantaja ei noudata lakeja ja työehtosopimuksia, minkä vuoksi alan säilymisen kannalta keskeinen metsäsertifiointi menettää uskottavuutensa. Puuliitto uskoo, että jatkuvat metsureiden irtisanomiset ja lomautukset johtavat siihen, että muutaman vuoden kuluessa Suomesta loppuu ammattitaitoinen työvoima.

Oulussa kokoontunut metsäalan luottamushenkilöiden kokous muistuttaa kannanotossaan, että yhteiskunta tukee metsätaloutta satojen miljoonien eurojen edestä vuosittain. Liitto katsoo, että vaikka tämä tuki kohdistuu metsätalouteen, sen todellinen hyödynsaaja on metsäteollisuus. Ilman yhteiskunnan maksamaa tukea teollisuuden olisi liiton mukaan maksettava raakapuusta korkeampaa hintaa, jotta metsänhoidon taso voitaisiin säilyttää ja turvata kotimainen puuvaranto.

Työntekijöiden edustajat muistuttavat, että metsätalouden yhteiskunnalta saama tuki on perustunut paljolti tuen työllisyysvaikutuksiin.

Puu- ja erityisalojen liiton liittokokous teki viime keväänä ehdollisen päätöksen metsäsertifioinnista irtautumisesta, mikäli työnantajat eivät noudata sertifioinnin sosiaalisia kriteerejä. Nyt ongelmaksi koetaan erityisesti se, että koneellinen puunkorjuu on liiton mukaan "täysin aliurakoitu ja että työnantajien haaveissa on kaiken metsätyön aliurakointi ja halu saada halpaa orjatyövoimaa".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.