Puukotusta puitiin verkossa: Kouluihin metallinpaljastimet?

Pelastakaa lapset -yhdistys perusti verkkoon torstaina alkuillasta nuorille tukichatin Oulun puukotustapauksen vuoksi. Kolmen tunnin aikana siihen osallistui reilut sata nuorta.

Suurin osa heistä oli Oulusta, sekä paikalla olleita että ammattiopistossa opiskelevien ystäviä tai tuttuja.

Tapahtunut oli selvästi järkyttänyt keskusteluun osallistuneita.

– Koulu on nuorille läheinen, arkinen asia - kun siellä tällaista tapahtuu, se rikkoo turvallisuudentunnetta. Sen järkkyminen oli keskustelun keskeinen piirre, kertoo yhdistyksen kansalaistoiminnan päällikkö Riitta Kauppinen.

Nuoret pohtivat Kauppisen mukaan paljon kouluturvallisuutta, kuten sitä, pitäisikö kouluissa olla metallinpaljastimet ovilla.

– Aika voimallisesti nousi esille myös kysymys, miksei nuorille ole riittävästi mielenterveyspalveluja. Tämä voi kertoa siitä, että toisen asteen oppilaitosten oppilashuollossa on puutteita.

Vapaaehtoiset koulutetut aikuiset tarjosivat chatissa tukea niille, jotka halusivat keskustella tapahtuneesta. Ryhmäkeskustelussa nuoret myös tukivat toinen toisiaan. Kauppinen toivookin, että nuoret jatkaisivat yhdessä ystäviensä kanssa samaa yhteisöllistä tapahtumien jäsentämistä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat