Mainos

Puukotuksen aikana Ikeassa olleet: "Yhtäkkiä joudut miettimään, puukotetaanko sinua tänään?"

Yvette Severin istui Västeråsin Ikean ravintolassa siskonsa kanssa, kun kuuluttaja pyysi kaikkia poistumaan rakennuksesta. Ulkona he kohtasivat poliisin.

– Juttelimme jonkun kanssa, joka sanoi, että hän oli nähnyt haavoittuneen makaamassa keittiöosaston lattialla, Severin kertoo Expressenille.

Hetkeä myöhemmin ensihoitajat kantoivat paareilla heidän ohitseen miehen, joka oli loukkaantunut.

– Henkilö, jonka kanssa juttelimme, sanoi, että se ei ollut sama henkilö kuin se, jonka hän oli nähnyt lattialla. Silloin ymmärsimme, että siellä oli puukotettu enemmän kuin yhtä ihmistä.

Therese Dahlberg oli Ikeassa ostoksilla äitinsä kanssa, kun hyökkäys tapahtui. Hän ja hänen äitinsä olivat juuri syöneet lounasta ja olivat jatkamassa ostoksia.

- Näimme suuren joukon ja vartijan keskustelemassa heidän kanssaan. Emme ajatelleet sitä sen enempää. Mutta sitten tulikin äkillinen evakuointi ja kerrottiin että poliisi ja ambulanssi olivat tulossa, Dahlberg kertoo.

- Kuulimme toiselta asiakkaalta, että jotain henkilöä on puukotettu, ja että joku saattaa olla jopa kuollut. On järkyttävää, että jotain tällaista tapahtuu näin lähellä. Menet ostoksille Ikeaan ja yhtäkkiä joudut miettimään, että puukotetaanko minua tänään?

Dahlberg kertoo nähneensä Ikean pihalla viidestä kuuteen ambulanssia, sekä poliiseja ja poliisikoiria.

Ikeassa tänään ollut Magnus Eriksson kertoo, että poliisi tutki kaikki tavaratalosta lähtevät autot.

– Istuimme ruuhkissa, kun olimme matkalla ulos pysäköintihallista. Poliisit olivat poistumispaikoilla ja kyselivät kysymyksiä jokaiselta, joka kulki ulos, Eriksson kertoo poliisitoimista.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.