Mainos

Puukot ja pullot heiluvat joukkoliikenteessä myös keskellä päivää

Levoton meno jatkuu pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä, vaikka pimeän laskeuduttua vartijoita vilisee junissa.

Lipuntarkastajat ovat helisemässä metroissa, joissa erityisesti illan viimeiset vuorot ovat häiriöalttiita.

Myös yöbussin lastaus on räjähdysherkkää aikaa, kun päihtyneet tungeksivat busseihin. Työntekijät joutuvat yöstä toiseen kohtaamaan haukkumista, sylkemistä ja uhkailua.

Päihteiden käyttö on enemmän sääntö kuin poikkeus. Se näyttää olevan myös häiriöiden syy.

Hyökkäyksen kohteeksi jopa ilman selvä syytä

Välillä suurin vaara voi kuitenkin vaania siinä hiljaisessa matkustajassa. Sen joutui toteamaan bussinkuljettaja, joka sai iskun veitsestä kaulaansa keskellä päivää.

Bussikuljettaja Erkki Aarnialaa puukotettiin sunnuntaina iltapäivällä Puolarmetsän sairaalan edessä muutama vuosi sitten.

- Hän tuli tähän päätepysäkille ja teki liikkeen, ja yhtäkkiä minulla oli veitsi kaulassa. Tämän jälkeen hän heitti veitsen pois. Ajattelin ensin ettei minulle käynyt kuinkaan, mutta sitten huomasin, että verta tulee ihan hirveästi, Aarniala kuvailee tapahtunutta.

Isku osui vain puolen sentin päähän Aarnialan valtimosta.

- Kyseessä oli sellainen sahalaitainen hedelmäveitsi, haava oli kirurgin mukaan neljän sentin syvyinen.

Aarniala sai myöhemmin selville myös syyn, miksi häntä oli yhtäkkiä puukotettu.

- Kuulin jälkeen päin, että hän halusi hoitoon, jonne hän sitten pääsikin.

Aarniala tietää myös muita kuljettajia, jonka kimppuun on käyty keskellä päivää. Erästäkin kuljettajaa lyötiin pullolla päähän aikatauluista syntyneen riidan vuoksi.

- Isku tuli niin nopeasti, ettei kuljettaja ehtinyt tehdä mitään. Kuskin istuessa siinä verta valuvana vieressä istuvat rouvat kysyivät vain, että lähteekö bussi kohta, Aarniala kuvailee.

Bussikuski päätyi vaihtamaan ammattia. Aarniala yritti palata töihin, mutta se ei painajaisunien takia onnistunut. Nyt hän ajaa jälleen kokeeksi bussia.

Häiriköinti arkipäivää myös lähijunissa

Helsingin rautatieasemalla poliisi on näkyvästi läsnä, mikä rauhoittaa tilannetta. Lähijunissa meno on kuitenkin rauhattomampaa.

Esimerkiksi pari viikkoa sitten töhrijät löivät lähijunassa heitä estämään tullutta konduktööriä päähän.

Pari vuotta konduktöörinä toiminut Minna on kohdannut työssään niin sylkemistä, nimittelyä kuin fyysisellä väkivallalla uhkaamistakin. Levottominta Minnan mukaan on Vantaankosken sekä Keravan suuntaan matkaavissa lähijunissa.

- Välillä on tapauksia jotka jäävät mietityttämään. Kerrankin nuoret mieshenkilöt, eivät halunneet ostaa lippua. Poistuttuaan junasta, näin että yksi kavereista otti kaksi kiveä laiturin vierestä, Minna kertoo.

- Kun ovet olivat sulkeutuneet kuulin, että eka kivi kumahti kuljettajan päätyyn ja aavistelin, että sieltä saattaa tulla lisääkin. Seuraavaksi soitettiin junan peräohjaamosta, että täällä on rikki ikkuna. Oli onnea, ettei se osunut ketään päähän.

Katso Raija Kantomaan juttu

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.