Mainos

Puukauppaa vauhditetaan myös teitä parantamalla

Puukauppoja -kuljetuksia yritetään tehostaa nyt myös väljentämällä yksityisteiden parantamisavustusten jakoperusteita. Puukuljetukset halutaan turvata väljentämällä väliaikaisesti yksityisteille myönnettävien avustusten jakoperusteita. Muutos koskee teitä, jotka ovat puukuljetusten kannalta merkittäviä.

Hallitus antoi asiasta tänään esityksen eduskunnalle. Uuden lain pitäisi tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Muutoksen myötä avustukset voidaan kohdentaa entistä tehokkaammin teille, joilla on puutavarakuljetusten kannalta huomattava merkitys. Määrärahaa voidaan esimerkiksi kohdistaa myös aiempaa pienemmille teille.

Lisäksi avustuksia voidaan myöntää uuden tien tekemiseen. Näin puukuljetusmatkoja saadaan lyhennettyä. Uuden tien on oltava merkittävä sekä puukuljetusten että muun liikenteen kannalta. Tällä varmistetaan, että tie ei jää käyttämättömäksi metsähakkuiden jälkeen.

Suurin osa avustuksista on tarkoitus käyttää teiden parantamiseen, kuten ojituksiin, siltojen korjauksiin ja teiden kantavuuden lisäämiseen.

Muutos koskee vain puuhuoltomäärärahalla kunnostettavia teitä. Myönnettävän avustuksen enimmäismäärä on 50 prosenttia parantamishankkeen kustannuksista ja 30 prosenttia uuden tien kustannuksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.