Mainos

Puuhattiinko perintövero-ohjeiden muutosta salassa?

Lahjaksi saadusta tai peritystä omaisuudesta joutuu ensi vuoden alusta alkaen maksamaan entistä enemmän veroa, kun verohallitus muuttaa omaisuusarvostushintoja. Erityisen paljon korotus vaikuttaa omakotikiinteistöjen, metsän ja peltomaan verotukseen. Asiasta kertoo Aamulehti.

Perintö- ja lahjaverotuksen perusteena on sekä vanhoissa että uusissa ohjeissa omaisuuden käypä arvo. Uusi ohje muuttaa kuitenkin sitä, miten käypä arvo arvioidaan: sen on jatkossa perustuttava tietoihin toteutuneista kauppahinnoista.

Jos verovelvollisuus ehtii alkaa tämän vuoden puolella, verotukseen sovelletaan vanhaa, verotettavan kannalta edullisempaa arviointitapaa. Aamulehti ihmetteleekin sitä, että vaikka verohallitus julkisti uudet ohjeet varojen arvostamisesta jo 2. lokakuuta, niistä ei ole tiedotettu aktiivisesti, eikä niitä ole verohallinnon verkkosivuilla.

Asia nousi esiin, kun siviilioikeuden emeritusprofessori Aulis Aarnio kirjoitti siitä Aamulehteen mielipidekirjoituksen. Aarnio kysyi kirjoituksessaan, oliko uusien ohjeiden tarkoitus kiristää perintöverotusta.

Perintöverotuksesta vastaava ylitarkastaja Jarmo Salminen verohallituksesta kiistää kuitenkin, että uuden ohjeen tavoite olisi verokertymän takaaminen tai että uudistuksesta olisi tiedotettu huonosti tahallaan.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.