Mainos

Puuarkkitehtuuripalkinto Italiaan

Ensimmäinen Spirit of Nature Wood Architecture Award-puuarkkitehtuuripalkinto on myönnetty italialaiselle arkkitehdille Renzo Pianolle. Palkinnon arvo on 50 000 euroa eli noin 300 000 markkaa. Palkinto jaettiin Sibelius-konsertin yhteydessä Lahden uudessa konserttitalossa.

Palkintolautakunnan mukaan päätös oli lopulta helppo, vaikka esille tulikin useita kansainvälisesti tunnettuja arkkitehtejä sekä myös nuorempia tekijöitä. Pianon eduksi katsottiin mittava, neljälle vuosikymmenelle ulottuva myös puuarkkitehtuuria sisältävä ura. Pianon töitä leimaa palkintolautakunnan mukaan johdonmukainen yksinkertaisuus, rakenteellinen luontevuus ja detaljien loppuunviety viimeistely. Tämä kaikki nostaa hänet selkeästi nykyarkkitehtuurin suurten joukkoon. Renzo Pianon luomuksia on mm. Pompidou-keskus Pariisissa.

Puu kulttuurissa -yhdistys jakaa palkinnon tästä lähtien joka toinen vuosi. Yhdistys perustettiin vaalimaan puun käyttöä ja sen aiheuttamia positiivisia mielikuvia. Palkinnon on mahdollistanut Suomen Metsäsäätiön tuki. Säätiön taustavoimia ovat suomalaiset metsänomistajat, metsäteollisuus, Metsähallitus sekä Suomen Sahat ry.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.