Mainos

Puu jämähti Karjalaan

Suomalaiset metsäteollisuusyhtiöt kärsivät jo puupulasta, koska puun tuonti itärajan takaa Karjalan alueelta on ollut poikki pari viikkoa.

Puukuormat eivät ole päässeet Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemien läpi, koska Venäjän tielaitos on yllättäen kieltänyt yli 44 tonnia painavien rekkojen liikkumisen teillään.
-Puupitoista paperia valmistavat Summan ja Anjalan tehtaat kärsivät jo puupulasta, sanoo Enson varametsäpäällikkö Kauko Parviainen.
-Yritämme korvata tukki- ja kuusikuitukuljetuksia hankinnoilla Suomesta, mutta korvaavat ostot eivät onnistu hetkessä, Parviainen sanoo.

Hänen mukaansa puun tuonti Karjalan ja Kannaksen alueelta uhkaa loppua kokonaan, jos suomalaiset eivät pääse venäläisten kanssa sopimukseen rekkojen painoista ja ylikuormamaksuista. Painoraja vaikeuttaa myös suomalaiselintarvikkeiden vientiä Pietariin ja Moskovaan. Kuormien on oltava suuria, jotta myynti kannattaisi. Osa kuljetuksista voidaan siirtää raiteille, mutta ei suinkaan kaikkea.
-Täydellinen sekasorto, kuvaa ylijohtaja Harri Cavén liikenneministeriöstä Suomen ja Venäjän välistä rekkakiistaa. Seuraavan kerran asiasta neuvotellaan tämän viikon perjantaina Pietarissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.