Mainos

Puttonen: Euroalueen tunnustettava tosiasiat – ongelmamaat velkajärjestelyyn

Pitkän aikavälin ainoa ratkaisu euroalueen talousvaikeuksiin olisi tunnustaa se tosiasia, että tietyt maat ovat ylivelkaantuneita, sanoo Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraana olleen Puttosen mukaan ylivelkaantuneiden maiden kuten Espanjan, Portugalin ja Irlannin velat olisi neuvoteltava uudestaan eli maiden olisi ohjauduttava velkajärjestelyyn.

Espanjan taloustilanteesta on virinnyt uusi huoli, sillä maan kymmenvuotisen valtionlainan korko nousi toissapäivänä ensimmäistä kertaa yli kuuden prosentin joulun alla virkaan astuneen uuden oikeistohallituksen aikana.

Euroalueen tilanne on todella vaikea, Puttonen sanoo.

– Me ryömimme eteenpäin pelastuspaketti kerrallaan, Puttonen kuvailee.

MTV3:n Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo, että Saksassa ollaan varsin huolissaan siitä, että Euroopan keskuspankin 1 000 miljardin likviditeettiruiskeen vaikutukset ovat selvästi hiipuneet.

– Kyse on aika tasan siitä, joudutaanko Espanjalle laatimaan pelastustoimenpiteitä, Nurminen kertoo.

Puttosen mukaan EKP:n toimilla vältettiin joulukuussa pankkikriisi, mutta tuloksena eurooppalaisilla pankeilla on nyt enemmän velkaa kuin joulukuussa.

Puttosen mukaan usean euroalueen maan tekemien säästöpakettien huonona puolena puolestaan on se, että niillä euromaat pakotetaan painamaan jarrua taloudessa.

– Tämä on loogista, mutta kasvua ei ole luvassa.

(MTV3)

Katso professori Vesa Puttosen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.