Mainos

Putoamistapahtuma toi sakkotuomion Hämeenlinnassa

Rakentajan putoaminen telineiltä johti kahteen sakkotuomioon Hämeenlinnan käräjäoikeudessa torstaina. Työturvallisuusrikokseen syyllisiksi katsottiin sekä työmaan vastaava työnjohtaja että aliurakoitsijan työnjohtaja.

Tapaturma sattui Kaurialan lukion rakennustyömaalla Hämeenlinnassa kesällä 2005 sen jälkeen kun ulkoseinälle oli rapattu kohokuvioita. Ulkonevaa muottia ei saatu irrotetuksi ilman, että rakennustelineistä otettiin pois seinänvieruspala.

Suojaamatta jääneestä, kahden metrin pituisesta ja 40 sentin levyisestä aukosta putosi yksi työntekijä. Miehelle tuli neljän metrin pudotuksessa selkä- ja olkapäävammoja, jotka johtivat pitkään sairauslomaan.

Työmaan vastaava mestari myönsi oikeudessa, että oli unohtanut laatia putoamissuojaussuunnitelmat, jotka hänen olisi pitänyt tehdä myös aliurakoitsijan puolesta. Hänen tuomiokseen tuli kymmenen päiväsakkoa eli 270 euroa.

Maalausliikkeen työnjohtaja väitti antaneensa suojauksesta ohjeet, mutta hänetkin tuomittiin työturvallisuusrikoksesta. Hänen tuloillaan 15 päiväsakon tuomio tietää 330 euron laskua.

Työntekijällä ei ollut oikeudessa korvausvaatimuksia. Työsuojelupiirin vaatimus yhteisösakosta kaatui jo syyteharkinnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.