Mainos

Putkonen ja Yanar ajautuivat sanasotaan Huomenta Suomessa – "Olenko minä sinusta suomalainen?"

11:00

Huomenta Suomen aamulähetyksessä vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar ja perussuomalaisten ”työmies” Matti Putkonen sanailivat tiukasti puolueidensa menestyksestä ja arvoista. Molemmissa katsotaan jo kohti eduskuntavaaleja.

Matti Putkonen luonnehtii Laura Huhtasaaren vaalitulosta puolueelle todelliseksi voitoksi. 6,9 prosentin kannatuksen vaaleissa saanut Huhtasaari kommentoi itse MTV Uutisten haastattelussa eilen illalla, että perussuomalaisista on tulossa uusi normaali Suomen poliittiselle kartalle.

– Saimme vaalituloksen myötä kansalaisoikeudet takaisin. Jo 2015 Immonen kirjoitti, että hän tahtoo taistella perussuomalaisten arvojen puolesta demokraattisin ja parlamentaarisin keinoin ja silloin alettiin eri tahoilta vetämään, että meillä ei ole ihmisoikeuksia, ei saa puhua tällaisia asioita, Putkonen kommentoi.

Putkosen kanssa Huomenta Suomen vieraana ollut Ozan Yanar ei kuitenkaan allekirjoita Laura Huhtasaaren näkemystä perussuomalaisten uudesta normaalista.

– Perussuomalaisten ideologia on menneisyyttä, minun kaltaiseni suomalaiset ovat uusi normaali. Globaalissa maailmassa me pärjäämme kaikki yhdessä ja nostamme Suomea eteenpäin, Yanar haastoi Putkosta.

”Perussuomalaiset olivat vaalien toiseksi suosituin puolue”

Vihreiden kansanedustaja Yanar kommentoi Putkoselle perussuomalaisten poliittista taktiikkaa epäonnistuneeksi.

– Populismin kopioiminen Amerikasta ei onnistunut, vaan 94 prosenttia äänesti teitä vastaan, tämä on iso viesti, Yanar haastoi.

– Olimme silti vaalien toiseksi suurin puolue, sillä Sauli Niinistö voitti sitoutumattomana, Putkonen huomauttaa.

Molempien mielestä presidentinvaalien kampanjointi alkoi verrattain myöhään, vasta uudenvuoden jälkeen. Varsinkin perussuomalaisissa katsotaan jo vaalituloksen pohjalta innokkaasti kohti eduskuntavaaleja.

– Meillä on tänään puoluetoimistolla palaveri, jossa käydään koko Suomi läpi. Koen, että nyt saimme porukan hitsattua yhteen ja tässä ihmiset jo kuopii, että päästään eduskuntavaaleihin. Varokaa vaan, tämä on myrskyvaroitus, Putkonen kommentoi Yanarille.

– Antaa tulla vaan! Yanar vastasi.

”Olenko mielestäsi suomalainen, suora kysymys?”

Huomenta Suomen keskustelu äityi välillä jopa tiukaksi sanailuksi puolueiden jäsenten välillä. 

– Me tuomme edelleen vaihtoehtojamme esille ja kaikissa vaalikoneissa Laura oli selkeä ykkönen. Nyt on mitattu, miten perussuomalaisten arvojen käy.

– Mitkä arvot, te lähditte hallitukseen 2015 ja unohditte kaiken, teitte isoa leikkauspolitiikkaa ja pienen ihmisen asia unohtui täysin, tämä ei ole minun tulkintaani, vaan fakta, Yanar kommentoi.

– Sinulla on väärä tulkinta, puhut sinisistä. Meidän nykyinen perussuomalaisten joukko on aivan eri linjoilla tuon kanssa. Teimme hyvän hallitusohjelman, mutta sitä ei noudatettu, Putkonen puolusti.

Yanar myös kysyi Putkoselta lähetyksen aikana, pitääkö perussuomalaisten työmies maahanmuuttajana Suomeen tullutta Yanaria suomalaisena.

– Perussuomalaiset ovat puhuneet ylisukupolvisesta suomalaisuudesta, minä itse olen maahanmuuttaja ja päässyt Suomen eduskuntaan, olenko minä sinusta suomalainen, suora kysymys?

– Olet suomalainen, ei siinä mitään, Putkonen vastasi Yanarille.

Korjattu Huhtasaaren kannatus presidentinvaaleissa kuudesta prosentista 6,9 prosenttiin klo 20.18.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.