Mainos

Putkiremontin uudet menetelmät syynätään

Taloyhtiöitä houkuttaa seinien repimisen sijaan uusien keinojen nopeus ja helppous. Uusin menetelmin korjattujen putkien kestosta ei ole kuitenkaan tutkittua tietoa.

Putkiremonttien uusista menetelmistä kootaan tietopaketti. Kiinteistöliitto selvittää vaihtoehtojen edullisuutta, toimivuutta ja elinkaarta. Markkinoilla on ollut jo vuosia uusia keinoja putkiremonttiin, mutta niistä ei ole tutkittua tietoa eikä pitkäaikaista kokemusta.

Kiinteistöliitto on tilannut selvityksen Valtion teknilliseltä tutkimuslaitokselta VTT:ltä.

Vaihtoehtoisia tapoja putkiremonttiin on kaksi: pinnoitus- ja sukkasujutusmenetelmä. Pinnoituksessa vanhan putken pintaan ruiskutetaan kestävä massa, joka peittää kolot ja aukot. Sujutuksessa vanhan putken sisään asennetaan uusi putki.

Kahden vaihtoehdon välillä on monta välimuotoa, ja putket voidaan myös vaihtaa osittain uusiin ja osittain pinnoittaa.

Sen sijaan perinteisessä putkiremontissa seiniä revitään auki ja putket vaihdetaan. Uudet putket kestävät 40-50 vuotta.

Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiöitä houkuttaa etenkin uusien keinojen nopeus ja helppous. Kuitenkin arviot uusilla menetelmillä korjattujen putkien kestoiästä vaihtelevat reilusti.

Selvitykseen kootaankin tietoja uusista menetelmistä sekä Suomesta että ulkomailta. Tavoitteena on laatia kiinteistö- ja rakennusalan käyttöön aineisto, jolla voidaan arvioida pinnoitusmenetelmien käyttökelpoisuutta.

Liitto arvioi, että putkiremontti tehdään Suomessa seuraavan kymmenen vuoden aikana 300 000-400 000 asunnossa. Se tietää arvoltaan noin kuuden miljardin euron suuruista remonttiurakkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.