Mainos

Putkimies-Joe ei olekaan putkimies - eikä edes Joe

Yhdysvaltojen presidentinvaalien tuoreimman tähden Joe the Plumberin eli putkimies-Joen tarinassa on ilmennyt epäilyttäviä aukkoja.

Oikealta nimeltään Joe Wurzelbacher nousi julkisuuteen, kun demokraattien presidenttiehdokas Barack Obama oli kampanjointimatkalla miehen kotiseudulla Ohiossa. Tuolloin putkimies-Joe tiukkasi Obamalta tv-kameroiden edessä tämän verosuunnitelmista.

Republikaanien leiri näki keskustelussa mainion vaaliaseen Obamaa vastaan. Presidenttiehdokkaiden vaaliväittelyssä republikaanien John McCain käyttikin Joeta esimerkkinä työntekijästä, joka tulisi kärsimään Obaman verosuunnitelmista. Putkimies-Joe mainittiin vaaliväittelyn aikana kaikkiaan 26 kertaa.

Nyt Joen tarina on kuitenkin herättänyt epäilyksiä. Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan 34-vuotias Wurzelbacher ei olekaan laillistettu putkimies, ja hänellä on maksamatta jälkiveroja lähes 1200 dollarin edestä.

Kaiken huipuksi amerikkalaismedia on paljastanut, että putkimies-Joen oikea nimi ei edes ole Joe, vaan Samuel.

Wurzelbacher on myöntänyt, ettei hänellä ole virallista lupaa toimia yksityisenä putkiyrittäjänä. Hän työskentelee kuitenkin parhaillaan luvan omaavassa yrityksessä, mikä on täysin laillista.

Eräässä haastattelussa Wurzelbacher on myös sanonut, etteivät hänen tulonsa ole lähelläkään 250 000 dollaria. Summa on sama, josta hän kiisteli Obaman kanssa - Obaman verouudistuksen mukaan verotus nousisi niillä, joiden ansiot ylittävät 250 000 dollaria vuodessa.

(MTV3-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.