Mainos

Putinin tukijoukot taistelevat vallasta

Vastakkain ovat valtiollisen huumeiden vastaisen palvelun johtaja ja turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja, jotka kumpikin ovat Putinin liittolaisia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on joutunut puuttumaan erikoispalvelujen sisäisiin valtataisteluihin. Venäläiset lehdet kirjoittivat tänään, että valtataistelut vaarantavat poliittisten arvioijien mukaan jopa edessä olevan vallanvaihdon sujumisen kitkatta.

Vastakkain ovat joutuneet erityisesti Putinin liittolaiset Viktor Tsherkesov ja Nikolai Patrushev. Tsherkesov johtaa valtiollista huumeiden vastaista palvelua, kun taas Patrushev luotsaa turvallisuuspalvelu FSB:tä.

Tsherkesov kertoi aiemmin tässä kuussa, että entisten ja nykyisten turvallisuuspalvelun jäsenten kesken on käynnissä kiivas keskinäinen taistelu. Hän on itse turvallisuuspalvelun entinen agentti. Hän kertoi vihanpidosta sen jälkeen kun Patrushev oli pidättänyt joukon Tsherkesovin johtaman palvelun työntekijöitä syyttäen näitä korruptiosta ja virka-aseman väärinkäytöstä.

Putin allekirjoitti perjantaina määräyksen, jolla Tsherkesovin asemaa kohennettiin perustamalla huumeiden vastainen komitea, joka on arvoasteikossa samalla tasolla kuin Patrushevin komennossa oleva terrorismin vastainen komitea.

Ukaasi tasapainottaa kilpailijoiden asemia

Venäläislehdet näkivät ukaasin yrityksenä tasapainottaa kilpailijoiden asemia.

- Putin on sanonut sanottavansa erikoispalvelujen välisessä sodassa, kirjoitti Nezavisimaja Gazeta etusivullaan.

Talouslehti Vedomosti katsoi puolestaan, että Putin oli kääntänyt selkänsä Patrusheville muodostamalla uuden komitean Tsherkesovin alaisuuteen.

Putin näpäytti kuitenkin myös Tsherkesovia, kun tämä nosti vihanpidon julkisuuteen. Jos syytöksiä esittää julkisesti, on paras pitää huolta siitä, että itse on epäilyjen yläpuolella, kertoi Kommersant-lehti Putinin sanoneen.

Putin on antanut ymmärtää, että hänen seuraajakseen nousee joku hänen tukijoukkojensa edustaja. Jos rintama kuitenkin sortuu keskinäiseen valtataisteluun, myös sujuva vallanvaihto on asiantuntijoiden mukaan vaarassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.