Mainos

Putinin puoluetta syytetään painostuksesta

Paikallisen median mukaan ihmisiä on uhattu vakavilla seurauksilla, jos he eivät äänestä Putinin puoluetta.

Venäläiset kansalaisoikeusryhmät ovat huolissaan painostuksesta maan parlamenttivaalien kynnyksellä. Monet äänestäjät ovat valittaneet, että heitä on yllytetty äänestämään presidentti Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puoluetta sunnuntain vaaleissa.

Valtion yrityksen palveluksessa oleva Natalia, 35, sanoi kahden puolueen edustajan käyneen taannoin hänen työpaikallaan.

- En osaa sanoa, lupasivatko he jotain tai uhkailivatko, mutta pian heidän vierailunsa jälkeen meidät kutsuttiin koolle. Meitä kehotettiin varsin suorin sanoin äänestämään Yhtenäistä Venäjää, viipurilaisessa bussissa haastateltu Natalia kertoi.

Hän ei seurauksien pelossa suostunut antamaan sukunimeään uutistoimisto AFP:lle.

Yhtenäinen Venäjä tuntuu olevan erityisen huolissaan äänestysvilkkaudesta. Venäläiset sanomalehdet ja verkkoblogit ovat kertoneet useista tapauksista, joissa opiskelijoita, opettajia ja valtionhallintoon kytköksissä olevia henkilöitä on kehotettu ensinnäkin äänestämään ja toiseksi antamaan äänensä Putinin puolueelle, jos he haluavat välttyä vakavilta seurauksilta.

Venäläislähteiden mukaan Yhtenäinen Venäjä on lähettänyt aluejohtajilleen kirjeen, jossa kehotetaan kaikin keinoin varmistamaan, ettei äänestysvilkkaus laske alle vuonna 2004 mitatun 64 prosentin.

Monin paikoin työntekijöille on myös tarjottu mahdollisuus äänestää työpaikoillaan tai opinahjoissaan, työnjohtajien ja opettajien valvovan silmän alla.

(MTV3-STT–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.