Mainos

Putinin parlamenttiuudistus tyrmättiin

Venäjän parlamentin ylähuone, liittoneuvosto, hylkäsi odotetusti tänään presidentti Vladimir Putinin esityksen liittoneuvoston kokoonpanon muuttamisesta.

Putin

Liittoneuvosto hylkäsi äänin 129-13 esityksen, jonka parlamentin alahuone, duuma, hyväksyi viime perjantaina runsaan kahden kolmasosan enemmistöllä. Liittoneuvostoon kuuluvat nykyisin Venäjän 89 alueen kuvernöörit ja alueparlamenttien puhemiehet.

Putinin esityksen mukaan heidät korvattaisiin paikallisparlamenttien valitsemilla edustajilla. Uudistuksen sivutuotteena nykyiset aluejohtajat menettäisivät kansanedustajaa suojelevan rikosoikeudellisen koskemattomuutensa.

Liittoneuvoston päätös oli ensimmäinen kerta, kun parlamentti asettui vastustamaan Putinia tämän presidenttikaudella. Presidentin parlamenttiuudistuksen tarkoituksena on vahvistaa keskushallinnon asemaa alueilla.

Liittoneuvoston hangoittelu ei merkitse uudistusesityksen kaatumista. Jos vähintään kaksi kolmasosaa eli 300 duuman jäsentä äänestää lakiesityksen puolesta uudelleen, se tulee voimaan heti, kun Putin on allekirjoittanut lain.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.