Mainos

Putinin ja kommunistien liittoutuminen pysäytti parlamentin työskentelyn

Venäjällä tällä viikolla työnsä aloittanut uusi parlamentti on heti ajautunut syvään kriisiin.
Virkaa hoitavan presidentti Vladimir Putinin lehmänkauppa kommuninistien kanssa duuman puheenjohtajien paikoista on aiheuttanut sen, että kolme puoluetta boikotoi täysistuntosalia. Putin vastustajat lupaavat palata istuntoihin, heti kun nimityspakettia on muutettu.

Istuntosalia boikotoivat keskustaan lukeutuva Isänmaapuolue, liberaali Jabloko sekä Putinin liittolaisena tähän asti esiintynyt oikeistovoimien liitto. Putinin taktikoinnin arvostelijat pelkäävät Kremlin ja kommunistien liiton vaarantavan pitkään odotetut lakiuudistukset. Ratkaisu merkitsee myös sitä, että uusi duuma on yhtä kahtiajakautunut kuin edeltäjänsäkin.

Putinin lyöttäytyminen yhteen kommunistien kanssa antaa hänelle hyvät mahdollisuudet hallita tehokkaasti duumaa. Putinin vastustajat puolestaan saavat lisäpontta arvostella häntä periaatteettomuudesta ja autoritaarisesta johtamistavasta.

Putin on toistaiseksi vaiennut synnyttämästään poliiitisesta kriisistä. Tilanteen ratkaisu on kuitenkin lopulta kiinni siitä, mitä Putin tarjoaa sovitukseksi parlamentin puheenjohtajien paikkajaossa syrjityille puolueille.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.