Mainos

Putin ylensi yllättäen puolustusministeri Sergei Ivanovin

Ensimmäiseksi varapääministeriksi nimitettyä Sergei Ivanovia pidetään presidentti Putinin mahdollisena seuraajana.

Presidentti Vladimir Putin on yllättäen ylentänyt puolustusministeri Sergei Ivanovin ensimmäiseksi varapääministeriksi. Putinin läheisenä liittolaisena pidettyä Ivanovia on laajasti veikattu Putinin seuraajaksi.

Ivanovin ylennys asettaa hänet tasavertaiseen asemaan toisen mahdollisen presidenttiehdokkaan Dmitri Medvedevin kanssa. Myös Medvedev toimii varapääministerinä.

Putin sanoi Venäjän televisiossa päättäneensä laajentaa Ivanovin vastuualuetta niin, että hän vastaisi vastedes sotateollisuuden lisäksi myös osista Venäjän siviilitaloudesta.

- Tämä merkitsee luonnollisesti, ettei hän voi jatkaa puolustusministerinä, Putin sanoi. Hän kiitti Ivanovin toimia erityisesti sotateollisuuden uudistamisessa.

Uudeksi puolustusministeriksi Putin nimitti Anatoli Serdjukovin, joka on aiemmin johtanut Venäjän verovirastoa. Serdjukovilla ei venäläisviestimien mukaan ole kokemusta puolustustehtävistä. Taloustieteitä ja lakia opiskellut Serdjukov, 45, on luonut uransa Putinin kotikaupungissa Pietarissa ja siirtyi Venäjän veroviraston johtoon 2004.

Putin totesi, että Venäjän asevoimien suunniteltu uudelleenvarustelu ja uudistaminen nielee paljon varoja.

- Tästä syystä tehtävään tarvitaan mies, jolla on kokemusta taloudenhoidosta.

Ivanov nimitettiin vuonna 2005 varapääministeriksi. Hän on neuvostoaikaisen tiedustelupalvelun KGB:n upseeri kuten Putinkin.

Presidentinvaalit ovat Venäjällä ensi vuoden maaliskuussa. Putin ei nykyisen perustuslain mukaan voi enää asettua ehdolle vaalissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.