Mainos

Putin: Yhdysvallat yllytti Etyjiä luopumaan vaalitarkkailusta

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan syy Etyjin tarkkailijoiden poisjääntiin Venäjän vaaleista johtuu Yhdysvaltojen painostuksesta. Putinin mukaan tällä yritetään viedä pohjaa vaalien uskottavuudelta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että Yhdysvallat on painostanut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä Etyjiä luopumaan Venäjän parlamenttivaalien tarkkailusta.

Putinin mukaan Venäjällä on tietoja, joiden mukaan Yhdysvaltain ulkoministeriö suositteli Etyjille vaalitarkkailusta luopumista. Hän arvioi, että asia tulee vaikuttamaan Yhdysvaltain ja Venäjän suhteisiin.

Putin esitti kommenttinsa Pietariin tekemänsä vaalikampanjamatkan yhteydessä. Etyjin vaalitarkkailuorganisaation ODIHR:n edustaja Urdur Gunnarsdottir torjui heti syytökset sanoen, että ne eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

ODIHR päätti aiemmin tässä kuussa olla lähettämättä edustajiaan ensi sunnuntaina pidettäviin duuman vaaleihin. Syyksi mainittiin venäläisviranomaisten yhteistyöhaluttomuus. ODIHR:n edustaja korosti, että päätöstä ei tehty minkään valtion suosituksesta.

Putinin mukaan Yhdysvaltain motiivina oli viedä pohjaa Venäjän vaalien uskottavuudelta.

- Pyrkimyksenä on saattaa vaalit huonoon valoon, mutta tässä he eivät tule onnistumaan, presidentti sanoi.

Putinin mukaan vahva puolustussektori on tarpeen Venäjällä, jotta muita "estetään pistämästä ruokkoamatonta nenäänsä meidän asioihimme".

Putin tapasi Pietarissa Yhdistynyt Venäjä -puolueen edustajia. Presidentintehtävistä keväällä luopumaan joutuva Putin on ykkösenä puolueen ehdokaslistalla. Mielipidemittausten mukaan puolue on osin Putinin henkilökohtaisen suosion siivittämänä saamassa yli 60 prosenttia äänistä duuman vaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.