Mainos

Putin yhdistää lentokonekatastrofin al-Qaidaan

Venäjällä viime viikolla maahan syöksyneet kaksi matkustajakonetta tuhoutuivat pommiräjähdyksissä, maan turvallisuusviranomaiset vahvistavat. Kolmen maan presidentit keskustelivat tänään tapaamisessaan konfliktien rauhoittamisesta

Venäjäm presidentti Vladimir Putin

Venäjän presidentti Vladimir Putin yhdistää viimeviikkoiset matkustajakoneiden maahansyöksyt al-Qaidaan ja sanoo niiden todistavan kansainvälisen terrorismin läsnäolon Venäjällä.

- Se, että al-Qaidaan yhteydessä oleva ryhmä otti vastuun koneiden räjäyttämisestä, osoittaa jälleen kerran yhteyden Tshetshenian ja kansainvälisen terrorismin tuhoavien aineksien välillä, Putin sanoi toimittajille tänään. Putin puhui tiedotustilaisuudessa tavattuaan Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin Mustanmeren rannalla Sotshissa.

Myös Venäjän turvallisuuspalvelu FSB uskoo tietävänsä viimeviikkoisten lentokoneiden räjäytysten tekijät. FSB:n mukaan tutkimukset ja tekniset analyysit todistavat, että terrori-iskujen takana oli kaksi tshetsheeninaista, joiden passit oli löydetty.

Kaksi matkustajakonetta syöksyi viime tiistaina muutaman minuutin väliajoin maahan. Kaikki koneissa olleet 90 ihmistä saivat surmansa.

Poliittinen ratkaisu Tshetsheniaan

Putin sanoi, että Venäjä jatkaa taisteluaan separatistisia voimia vastaan Tshetsheniassa, mutta lisäsi, että Moskova oli valmis "jatkamaan keskustelua kaikkien niiden voimien kanssa, jotka ovat kiinnostuneita poliittisesta ratkaisusta Tshetsheniassa".

Ranskan presidentti Jacques Chirac kertoi tukevansa Putinia poliittisen ratkaisun löytämiseksi. -Poliittinen ratkaisu on välttämättömyys, ja sitä Venäjä haluaa, mutta poliittisellakin ratkaisulla on rajansa. Raja on siinä, että kaikki ymmärtävät -- Venäjän federaation alueellisen yhtenäisyyden, Chirac sanoi lehdistötilaisuudessa.

Putinin avustajan Sergei Prikhodkon mukaan Ranskan, Saksan ja Venäjän kolmikko puntaroi tapaamisessaan myös sitä, millä tavalla erilaisia kriisipesäkkeitä pystyttäisiin rauhoittamaan. Tshetshenian ohella esillä ovat niin Irakin, Afganistanin kuin Lähi-idänkin konfliktit.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.