Mainos

Putin vieraili Tshetshenian parlamentissa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vieraillut yllättäen Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa. Putin otti osaa Tshetshenian uuden parlamentin ensimmäiseen istuntoon.

- Kiitän kaikkia, jotka ottivat osaa vaaleihin ja vaikeaan rauhanprosessiin, Putin sanoi saavuttuaan kaupunkiin. Tshetsheniaan valittiin marraskuun lopussa parlamentti ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Vaalit voitti venäläismielinen Yhtenäinen Venäjä -puolue. Arvostelijoiden mukaan parlamenttivaalit eivät kuitenkaan olleet vapaat. Putin totesi puheessaan 58-jäseniselle parlamentille, että sen tulee nyt toimia Tshetshenian hyväksi.

- Rauha on laskeutunut tasavaltaan, eikä vihollisillamme ole enää mitään tekemistä täällä, Putin sanoi. Hän tapasi vierailullaan myös Tshetshenian venäläismielisen presidentin Alu Alhanovin.

Presidentti lensi Tshetsheniaan helikopterilla, ja tiukkojen turvatoimien ympäröimä vierailu kesti vain runsaan puoli tuntia. Putinin vierailusta ei kerrottu etukäteen, eivätkä venäläismediatkaan kertoneet presidentin liikkeistä heti tuoreeltaan. Vierailun tiukka salaaminen puhui omaa kieltään alueen turvallisuustilanteesta, vaikka Putin itse on toistuvasti vakuuttanut konfliktin Tshetsheniassa olevan ohi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.