Mainos

Putin vetoaa putoamispaikan tutkimusten turvaamiseksi

Venäjän presidentti Vladimir Putin on virallisessa lausunnossaan vedonnut tutkimusten turvaamiseksi malesialaiskoneen putoamispaikalla, kertoo Itar-Tass.

Putin kehottaa Ukrainassa sotivia osapuolia varmistamaan, että tutkijoilla on edellytykset toimia koneen putoamispaikalla.  

– On välttämätöntä tehdä kaikki voitava, jotta kansainväliset asiantuntijat voivat työskennellä turvallisesti, Putin sanoo.  

Putinin mukaan putoamispaikalla työskentelevät jo Donetskin, Ukrainan ja Malesian asiantuntijat.  

– Se ei riitä, Putin sanoi ja korosti, että paikalle tarvitaan esimerkiksi YK:n kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAO:n alaista asiantuntijaryhmää.  

Ainakaan Itar-Tassin jutussa Putin ei mainitse jo putoamispaikalla olevia Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tutkijoita.  

Putin luonnehtii tapahtunutta kauhistuttavaksi tragediaksi. Hän sanoo, että tragedia olisi vältetty, jos taistelut Itä-Ukrainassa eivät olisi jatkuneet viime kuun lopussa.   

Putin on aiemmin syyttänyt Ukrainan presidenttiä Petro Poroshenkoa tapahtuneesta, koska maa ei suostunut jatkamaan tulitaukoa separatistien kanssa.  

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.