Mainos

Putin: Venäjän suhteet Japaniin parantuneet

Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuuttaa maan suhteiden Japaniin parantuneen huomattavasti monista ratkaisemattomista ongelmista huolimatta.

Putin tapasi lähellä Moskovaa Japanin pääministerin Yasuo Fukudan.

- Parin kolmen vuoden kuluessa olemme pystyneet muuttamaan maittemme suhteiden luonteen laadullisesti uudelle tasolle, Putin sanoi Novo-Ogarjovossa tavatessaan Fukudan.

Fukudan ohjelmassa oli myös tapaaminen Putinin seuraajan Dmitri Medvedevin kanssa. Tässä tapaamisessa oli esillä erityisesti G8-ryhmän kokous, joka pidetään Hokkaidossa Japanissa tänä vuonna. Japanin tavoitteena on, että Hokkaidossa allekirjoitettaisiin ilmastosopimus, jonka piiriin kuuluisivat myös Yhdysvallat, Kiina ja Intia. Mikään näistä kolmesta ei ole liittynyt Kioton ilmastosopimukseen.

Venäjä ja Japani eivät ole vieläkään allekirjoittaneet virallista rauhansopimusta toisen maailmansodan jälkeen. Japani vaatii Venäjää palauttamaan neljä Kuriilien saariryhmän saarta, jotka venäläiset miehittivät 1945.

Fukudasta tuli pääministeri syyskuussa, ja hän on aiemmin sanonut vaativansa saarien palauttamista lujemmin kuin Japanin edelliset hallitukset.

Kuriilien kiistasta huolimatta maiden kauppa on viisinkertaistunut vuoden 2003 jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.