Mainos

Putin: Venäjän suhde Yhdysvaltoihin tärkeämpää kuin Snowden

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei aio vaarantaa kahdenvälisiä suhteita Yhdysvaltoihin tietovuotaja Edward Snowdenin turvapaikkahakemuksen takia.

– Kahden valtion väliset suhteet ovat paljon tärkeämpiä kuin kärhämät tiedustelu- ja turvallisuuspalvelujen työstä, uutistoimisto RIA Novosti kertoi Putinin sanoneen.

Snowden on ollut moskovalaisen lentokentän transit-alueella kesäkuun 23. päivästä alkaen. Hän ilmoitti eilen hakevansa Venäjältä väliaikaista turvapaikkaa. Snowden pyrkii Venäjältä kuitenkin Latinalaiseen Amerikkaan, josta Nicaragua, Bolivia ja Venezuela ovat tarjonneet hänelle varsinaista turvapaikkaa.

Pelko Yhdysvaltojen puuttumisesta Snowdenin matkaan on kuitenkin estänyt tietovuotajan lennon Venäjältä. Yhdysvallat haluaa, että Snowden luovutettaisiin vastaamaan vakoilusyytöksiin.

Putinin kommentit liittyvät Moskovassa syyskuussa pidettävään huippukokoukseen Yhdysvaltain ja Venäjän välillä. Siperialaisessa Chitan kaupungissa vieraillut Putin ei kertonut, aikooko Venäjä myöntää Snowdenille väliaikaisen turvapaikan. Putin toisti aiemman vaatimuksensa siitä, että Snowdenin on lopetettava Yhdysvaltoja vahingoittavat tietovuotonsa.

(MTV3–Reuters–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.