Mainos

Putin: Venäjällä ja EU:lla ei eturistiriitoja

Perjantaina pidettävää EU:n ja Venäjän huippukokousta uhkaavat muun muassa puolalaisen lihan vientikielto Venäjälle sekä Venäjän ja Viron välille kehkeytynyt kiista neuvostoaikaisten patsaan sijainnista Tallinnassa.

Venäjällä ja EU:lla ei ole keskinäisiä eturistiriitoja vaan ainoastaan erilaisia näkemyksiä siitä, miten ongelmat voidaan ratkaista. Näin sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin tavatessaan Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin tänään maaseutuasunnollaan Moskovan liepeillä.

- Luojan kiitos meillä ei ole mitään eturistiriitoja, Putin sanoi EU:n puheenjohtajamaan ulkoministerille. - On toki mielipide-eroja siinä, miten tietyt ongelmat pitäisi ratkaista, mutta molemmilla osapuolilla on halu ratkaista ne. Se ei ole mikään huono alku.

Myös Steinmeier painotti yhteydenpidon tärkeyttä.

- Emme saa ajautua puhumattomuuden tilaan myöskään silloin, kun kyse on erilaisista eduista.

Steinmeier korosti, että molempien tehtävänä on "estää erilaisten etujen kasaantuminen suureksi poliittiseksi konfliktiksi".

Steinmeier saapui neuvottelemaan Putinin kanssa ennen Venäjän ja EU:n perjantaista huippukokousta Samarassa. Kokousta valmistelleet EU:n ulkoministerit joutuivat eilen toteamaan, että huippukokouksesta uhkaa tulla ilmapiiriltään viilein pitkiin aikoihin.

Samaran kokouksessa tuskin päästään yksimielisyyteen neuvottelujen aloittamisesta EU:n ja Venäjän yhteistyösopimuksesta. Osapuolten suhteita hiertävät niin puolalaisen lihan vientikielto Venäjälle kuin Venäjän ja Viron välille kehkeytynyt kiista neuvostoaikaisten patsaan sijainnista Tallinnassa.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.