Mainos

Putin: Venäjä ei syyllistynyt rahanpesuun

Amerikkalaiset tutkijat eivät ole löytäneet mitään todisteita siitä, että Venäjä olisi osallistunut paljon kohuttuun rahanpesuun erään amerikkalaispankin kautta, sanoi Venäjän pääministeri Vladimir Putin tänään. Amerikkalaiset tutkijat selostivat työnsä tuloksia venäläisille virkaveljilleen, kun nämä vierailivat Washingtonissa viime viikolla.

-Joukkotiedotusvälineiden julkaisemia tietoja venäläisen rahan pesusta newyorkilaisen pankin kautta ei onneksi ole vahvistettu, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan. Hän oli ennen ilmoitustaan tavannut presidentti Boris Jeltsinin.

Yhdysvaltain viranomaiset ryhtyivät tutkimaan mahdollista rahanpesuskandaalia, kun lehdet olivat kirjoittaneet, että venäläiset rikolliset, liikemiehet ja viranomaiset ovat kierrättäneet jopa 10 miljardia dollaria Bank of New Yorkin kautta viime vuoden alusta lähtien ja että pesussa on mahdollisesti ollut mukana Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n myöntämiä varoja.

Bank of New York ilmoitti aiemmin olevansa yhteistyössä tutkijoiden kanssa ja huomautti, ettei sitä ole syytetty minkäänlaisista väärinkäytöksistä. Myös IMF teki omia tutkimuksiaan, mutta ei löytänyt todisteita pääomansa joutumisesta rahanpesuun.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.