Putin: Venäjä ei ole koskaan sekaantunut muiden maiden sisäisiin asioihin – sen sijaan Venäjän asioihin yritetään vaikuttaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi tiistaina tiedotustilaisuudessa, ettei Venäjä ole koskaan sekaantunut muiden maiden poliittisiin kysymyksiin.

Putinin ja Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tapaamisen tiimoilta pidetyn tiedotustilaisuuden annista kertoo muun muassa venäläinen RT-televisiokanava. Kanava saa rahoitusta Venäjän valtiolta.

Putin kertoo, että vaikka Venäjä ei sekaannu muiden maiden sisäpolitiikkaan, Venäjään kohdistuu vaikuttamisyrityksiä.

– Valitettavasti näin juurikin tapahtuu. Venäjän sisäisiin asioihin on yritetty vaikuttaa jo pitkään.

Saksalaistoimittaja kysyi oliko Merkel huolissaan siitä, että Venäjä yrittäisi sekaantua Saksan tuleviin liittopäivävaaleihin. Kysymyksessä viitattiin myös väitteisiin, joiden mukaan Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

– Viittaat esimerkkiin, jota kukaan ei ole pystynyt todistamaan. Nämä ovat pelkkiä huhuja, joita käytetään Yhdysvaltojen sisäisessä poliittisessa pelissä, Putin totesi.

– Emme sekaannu muiden politiikkaan, ja toivoisimme etteivät muut sekaantuisi meidän.

Angela Merkelin ja Putinin tapaamisen tarkoitus oli lämmitellä maiden välejä. Venäjän Sochissa pidetyssä tapaamisessa käsiteltiin myös muita polttavia kansainvälisiä aiheita, kuten Syyrian ja Ukrainan kriisejä sekä terrorismia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja