Mainos

Putin varoitti ulkomaita sekaantumasta Venäjän asioihin

Alkuviikosta Putin syytti Yhdysvaltoja sekaantumisesta Venäjän asioihin painostamalla Etyjiä luopumaan vaalitarkkailusta viikonvaihteen duumanvaaleissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti tänään ulkomaita sekaantumasta Venäjän kehityksen kulkuun puhuessaan ulkomaisille suurlähettiläille Moskovassa.

- Olemme tehneet kaikkemme varjellaksemme Venäjää sisäisiltä levottomuuksilta ja saattaaksemme sen vakaan kehityksen tielle, hän kertoi Kremliin kutsutuille ulkomaisten edustustojen päälliköille.

- Ja olen pakotettu toistamaan itseäni, emme salli tätä prosessia muutettavan ulkopuolelta käsin, Putin painotti.

Alkuviikosta Putin syytti Yhdysvaltoja sekaantumisesta Venäjän asioihin painostamalla Etyjiä luopumaan vaalitarkkailusta viikonvaihteen duumanvaaleissa. Sitä ennen hän kutsui nimeltä mainitsemattomia oppositiovoimia "sakaaleiksi", jotka hiiviskelevät ulkomaisten lähetystöjen ympärillä saadakseen kansainvälistä tukea Venäjän horjuttamiselle.

Putin vakuutti ulkomaisille vierailleen Venäjän olevan matkalla kohti demokratiaa. Vaalit pidetään rehellisesti ja avoimesti, hän sanoi.

Venäjällä käynnistyi tänään muodollisesti myös maaliskuun vaaleihin asti kestävä presidentinvaalikampanja-aika. Putin ei voi asettua ehdolle, sillä perustuslaki rajaa perättäiset kaudet kahteen.

Putin ei ole vielä kertonut, kenestä hän toivoo seuraajaansa eikä sitä, mitä hän aikoo tehdä jatkossa. Nyt arvaillaan sitä, paljastaako Putin toiveensa ja aikeensa torstaina televisioitavassa puheessaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.