Mainos

Putin varoittaa USA:ta sooloilusta Irakin suhteen

Venäjän presidentti varoittaa USA:ta ryhtymästä sotilaallisiin toimiin Irakia vastaan. Putinin mielestä asiaa ei pitäisi hoitaa yhden valtion toimin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoittaa Yhdysvaltoja ryhtymästä omin päin sotilaallisiin toimiin Irakia vastaan. Kansainvälisen yhteistyön arvoa ei pitäisi aliarvioida, Putin muistutti Wall Street Journal -lehden haastattelussa tänään.

Los Angeles Times -lehti kertoi eilen Yhdysvaltain valmistelevan Irakin vastaisia toimia, joihin saattaa sisältyä myös sotilaallinen isku.

Putin myöntää Irakin olevan ongelmatapaus. Putin kuitenkin muistutti, että tällaista ongelmaa ei voida ratkaista vain yhden valtion toimesta.

Venäjä ja muut valtiot antoivat Yhdysvalloille vapauden toimia Afganistanissa, mutta samaa ei olisi odotettavissa Irakin suhteen, missä kansainvälisesti hyväksyttyjen toimintamallien rikkomiselle ei ole mitään perusteita. Putin ei periaatteessa sulje pois mahdollisuutta YK:n hyväksymään voimankäyttöön Irakissa, mutta vain jos mikään muu ei auta.

-On olemassa monia keinoja, ja sotilaallinen vaihtoehto ei ole läheskään ainoa, yleispätevä tai paras ratkaisu, Putin sanoi.

Tärkeimpänä asiana Putin pitää joulukuussa 1998 Irakista poistuneiden YK:n asetarkastajien paluuta maahan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.