Mainos

Putin vannoi virkavalan mahtipontisessa seremoniassa

Kremlin palatsin tsaarinaikainen valtaistuinsali oli näyttämönä mahtipontisessa seremoniassa, jossa presidentti Vladimir Putin vannoi virkavalansa.

Käsi Venäjän perustuslain päällä Putin vakuutti kunnioittavansa ja suojelevansa kansalaisten vapauksia ja oikeuksia sekä suojelevansa Venäjän federaation perustuslakia ja valtion itsemääräämisoikeutta ja turvallisuutta.

Presidentin arvomerkkeihin Venäjällä kuuluu kultainen ketju, jota koristaa kaksipäinen kotka. Putin saa haltuunsa myös kuuluisan salkun, joka sisältää Venäjän ydinaseistuksen koodit.

Presidentin virkaanastujaisiin kuuluu Venäjällä myös kirkollinen siunaus, jonka suorittaa ortodoksisen kirkon johtaja patriarkka Kirill.

Seremoniaan kimaltavien kristallikruunujen alla, kullattujen pylväiden reunustamassa salissa osallistui yli 2000 kutsuvierasta. Suomea tilaisuudessa edusti Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen.

Nyt alkava presidenttikausi on 59-vuotiaalle Putinille jo kolmas. Hän on aiemmin toiminut presidenttinä vuosina 2000 - 2008. Edelliset neljä vuotta hän on toiminut Venäjän pääministerinä. Nyt pääministerin tehtäviin siirtyy väistyvä presidentti Dmitri Medvedev.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.