Mainos

Putin valmis neuvottelemaan sissien kanssa

Venäjän virkaatekevä presidentti Vladimir Putin on saapunut yllätysvierailulle Tshetsheniaan. Putin saapui kentälle Sukhoi-27 hävittäjässä, joita on käytetty taisteluissa tshetsheenisissejä vastaan. Putinin on tarkoitus tavata Tshetshenian poliittisia ja sotilasjohtajia.

Putin on sanonut ensimmäistä kertaa olevansa valmis neuvottelemaan tshetsheenitaistelijoiden kanssa. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP kertoi viitaten NTV-televisiokanavan haastatteluun. Venäjä antaa vaihtoehdon, myös niille, jotka ovat vuorilla, Putin sanoi Groznyissa viitaten Tshetshenian eteläosassa oleviin tshetsheenitaistelijoihin.

Putinin mukaan Venäjä on valmis ratkaisemaan aluetta koskevat ongelmat. Venäjä on tähän asti kieltäytynyt neuvottelemasta tshetsheenien kanssa. Putin lensi tänään yllättäen Tshetsheniaan tapaamaan Venäjän joukkojen johtoa ja siviiliedustajia.

Taistelut jatkuvat

Venäjän joukot ovat jatkaneet taisteluita jo vallatussa tshetsheenikylässä. Venäläisjoukot ovat surmanneet 42 tshetsheenisotilasta taisteluissa Etelä-Tshetsheniassa Komsomolskojen kylässä. Sotilasviranomaisten mukaan kylä on nyt venäläisten hallussa.

Venäjä myös vahvistaa joukkojaan Tshetshenian rajoilla. Uutistoimisto ITAR-TASSin mukaan Venäjä on lähettänyt lisäjoukkoja Ingushiaan ja Dagestaniin.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.