Mainos

Putin vakuutti Venäjän tukea Lähi-idän rauhalle

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas on tavannut Moskovassa Venäjän presidentin Vladimir Putinin keskustellakseen Lähi-idän rauhanmahdollisuuksista.

Abbasin ja Putinin yhteislausunnon mukaan Venäjä tukee palestiinalaisjohtajien toimia aseellisten yhteenottojen lopettamiseksi Lähi-idässä.

-Tuemme Israelin ja palestiinalaisten välisen yhteistyön elvyttämistä turvallisuuskysymyksissä ja tiekartta-rauhansuunnitelman toteuttamisessa, lausunnossa vakuutettiin.

-Te olette palestiinalaisten tunnustettu johtaja ja me tuemme teitä aktiivisesti toimissanne, sanoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov Mahmoud Abbasille tiedotustilaisuudessa.

Kreml, jolla neuvostoaikana oli hyvin läheiset suhteet sekä palestiinalaisiin että arabivaltioihin, on menettänyt vaikutusvaltaansa Lähi-idän alueella. Eräiden politiikantutkijoiden mukaan Venäjä pyrkii saamaan uudestaan jalansijaa alueella lämmittämällä suhteita myös Israelin kanssa.

- Mahmoud Abbasin päätehtävä on tarkkailla Venäjän johdon suhtautumista ja ennakoida sen perusteella vaikeille rauhanneuvotteluille odotettavaa tukea, kirjoitti Izvestija-lehti.

"Palestiinalaisille itsenäinen valtio"

Abbasin mukaan Lähi-idän rauhalle on tällä haavaa historiallinen mahdollisuus. Hän tähdensi, että Venäjän asema rauhan aikaansaamisessa voisi olla ratkaisevan tärkeä.

-Valitsin Moskovan ensimmäiseksi vierailukohteekseni. Se on todiste muun muassa siitä, että kunnioitamme ystävällistä Venäjän kansaa, joka on tehnyt paljon tavoitteidemme hyväksi, Abbas sanoi.

-Rauhanneuvottelujen tulisi taata palestiinalaisille itsenäinen valtio, jolla on oikeus turvalliseen olemassaoloon, totesi puolestaan presidentti Putin.

Venäjän ulkoministeriön edustaja Aleksandr Jakovenko keskusteli Abbasin kanssa turvallisuustilanteesta myös laajemmassa mittakaavassa.

Venäjän-käynti on osa Abbasin ensimmäistä ulkomaanmatkaa presidenttinä. Hän aloitti kierroksensa vierailemalla Jordaniassa ja Egyptissä.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.