Mainos

Putin vaatii eläkkeitä korotettavaksi

Presidentti Putin arvostelee Venäjän hallitusta siitä, että se ei ole onnistunut toteuttamaan eläkeuudistukseen sisältyviä muutoksia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii, että eläkkeitä on korotettava aiemmin suunniteltua enemmän. Hänen mukaansa huhtikuun alkuun kaavailtu sadan ruplan (vajaan kolmen euron) korotus on riittämätön. Korotuksen pitäisi olla Putinin mielestä ainakin kaksinkertainen ja tulla voimaan jo maaliskuun alusta.

Pian Putinin esittämän vaatimuksen jälkeen sosiaali- ja terveysministeri Mihail Zurabov ilmoittikin, että eläkkeitä korotetaan 240 ruplaa kuussa maaliskuusta alkaen, kertoivat venäläiset viestimet.

Putin arvosteli samalla hallitusta siitä, että se ei ole onnistunut toteuttamaan eläkeuudistukseen sisältyviä muutoksia. Tuhannet raivostuneet eläkeläiset ovat jo viikon ajan osoittaneet kaduilla mieltään uudistukselle, joka vei heiltä monia etuuksia.

-Hallitus ja alueet eivät ole täyttäneet täysin velvollisuuksiaan, joista olemme puhuneet: kun teemme jonkin päätöksen, me emme saa heikentää niiden asemaa, jotka tarvitsevat valtion tukea, uutistoimisto Interfax kertoi Putinin sanoneen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.