Mainos

Putin syytti ulkovaltoja Venäjän horjuttamisyrityksistä

Mielipidemittaukset lupaavat Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueelle jopa kahta kolmasosaa äänistä joulukuun duumanvaaleissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyökännyt voimakkaasti ulkomaisia hallituksia vastaan vaalipuheessaan. Hän syytti ulkovaltoja poliittisten vastustajiensa rahoittamisesta ja yrityksistä horjuttaa Venäjää.

Moskovan Luzhniki-stadionille oli kerääntynyt tuhansia presidentin tukijoita heiluttamaan kannatuskylttejä ja huutamaan iskulauseita. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Yhtenäinen Venäjä -puolue sekä äskettäin perustettu Za Putina (Putinin puolesta) -liike.

- Valitettavasti maassamme on heitä, jotka luottavat ulkomaiseen rahaan ja hallituksiin, mutta eivät omaan kansaansa. He pyörivät kuin sakaalit suurlähetystöjen porteilla, Putin moitti.

- He haluavat heikon ja sairaan valtion ja hajaantuneen yhteiskunnan, jotta he voisivat pelata likaisia pelejään sen selän takana. He ovat saaneet oppinsa lännen asiantuntijoilta ja nyt he haluavat ryhtyä provokaatioihin.

Presidentin mielestä myös rahakkaat oligarkit haikailevat paluuta vallan huipulle ja korruptoituneen hallintokoneiston palauttamista.

Yksipuoluesysteemi uhkaa

Putin ei puheessaan vieläkään paljastanut omia tulevaisuudensuunnitelmiaan. Hän mainitsi vain, että maan johto kokee täydellisen uudistumisen tulevien duuman- ja presidentinvaalien myötä ja toivoi kannattajiensa tekevän työtä sujuvan vallanvaihdon onnistumiseksi.

Mielipidemittaukset lupaavat Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueelle jopa kahta kolmasosaa äänistä joulukuun duumanvaaleissa.

Oppositio on syyttänyt vaaliviranomaisia valtaapitävien suosimisesta ja varoittanut maan olevan matkalla taas kohti neuvostoaikaista yksipuoluejärjestelmää.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.