Mainos

Putin: Sota suuri poliittinen virhe

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatii Yhdysvaltoja lopettamaan sotatoimet. Putinin mukaan sotilastoimet eivät ole oikeutettuja ja USA:n tulisi lopettaa iskut.

Putin sanoi sotatoimien aloittamista Irakia vastaan suureksi virheeksi. Hän kommentoi Irakin pommituksia torstaina iltapäivällä kokouksessa, johon ottivat osaa hallituksen ns. voimaministerit.

Putinin mukaan sotatoimet ovat myös kansainvälisen oikeuden vastaisia. Hän sanoi edelleen, että voiman käyttö on myös maailman yleisen mielipiteen vastaista.

Putin arvosteli sotatoimien aloittajia voimakkaan oikeuden käyttämisestä ja varoitti, että jos tästä tulee tapa, yksikään valtio ei voi tuntea olevansa turvassa.

Irak ei tällä hetkellä ollut kenellekään vaarallinen, vaan heikko sekä sotilaallisesti että taloudellisesti, Putin sanoi. Hänestä YK:n turvallisuusneuvostolla on edelleen avainasema Irakin tilanteen ratkaisemisessa.

Putin kiitti YK:n pääsihteeriä ja YK:n asetarkastajia hyvin suoritetusta työstä ja sanoi, että asetarkastajien työtä tarvitaan varmaan jatkossakin.

Venäjän parlamentin alahuone duuma käsitteli tänään aamupäivällä Irakin tilannetta ja kehotti päätöksessään maan johtoa tekemään aloitteen YK:n yleiskokouksen ylimääräisen istunnon koolle kutsumiseksi.

Kansanedustajien keskuudessa Irakin sota herätti hyvin jyrkkiä mielipiteitä. Vladimir Zhirinovski sanoi kolmannen maailmansodan alkaneen ja vaati Venäjältä jyrkkää kannanottoa. Zhirinovski ja kommunistit halusivat käsitellä Irakin tilannetta jo eilen mutta enemmistö ei suostunut siihen. Tästä suuttuneena kummankin ryhmän kansanedustajat poistuivat salista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.