Mainos

Putin rauhoittelee Hodorkovski-kohua

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kehottanut poliitikkoja ja talousvaikuttajia suhtautumaan rauhallisesti öljyjätti Jukosin johtajan vangitsemiseen.

Öljy-yhtiö Jukosin suuromistajan ja johtajan Mihail Hodorkovskin vangitseminen on aiheuttanut närkästystä ja jopa pelkoa poliitikkojen ja talouselämän edustajien keskuudessa.

Maan hallitukselle puhunut presidentti Vladimir Putin sanoi kieltäytyvänsä keskustelemasta Hodorkovskin vangitsemisesta talousvaikuttajien kanssa. Hän arvioi, että moskovalaisella oikeusistuimella oli riittävät perusteet Hodorkovskin vangitsemiseksi. Putin toivoi lisäksi, että tilanteeseen suhtauduttaisiin rauhallisesti.

Talouselämän edustajat ovat pelänneet talouden kehittymisen olevan nyt uhattuna Venäjällä. Putin painotti, ettei Hodorkovskin tapauksesta voi vetää mitään yleisiä johtopäätöksiä talouden kehittymisestä.

Putinilta odotetaan selvää kannanottoa

40-vuotias Mihail Hodorkovski on Venäjän rikkain mies ja öljy-yhtiö Jukosin johtaja. Hänet pidätettiin ja määrättiin vangittavaksi lauantaina. Hodorkovskia syytetään massiivisesta veronkierrosta ja petoksista. Venäjän opposition tukijana ja presidentti Putinin vastustajana tunnettu Hodorkovski on itse kuvannut viranomaistutkintaa poliittiseksi ajojahdiksi.

Talousvaikuttajat ovat vaatineet Putinin ilmaisevan selvän kantansa tapaukseen. Putin on vain muutaman kerran lausunnoissaan kosketellut Jukosia käsitteleviä rikostutkimuksia, jotka ovat jatkuneet heinäkuun alusta lähtien.

Putin sanoi aiemmin pitävänsä ikävänä, että yksi Jukosin johtajista Platon Lebedev pidätettiin. Lausunto ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään tutkimuksiin. Myöhemmin Putin väitti, ettei Jukos-tutkimuksissa ole kysymys politiikasta vaan rikostutkinnasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.