Mainos

Putin puolusti uudistuksiaan

Putin esitti puolustuspuheensa tänään kaikilla suurilla tv-kanavilla. Presidentti sanoo, ettei hän pyri lisäämään omaa valtaansa tai muuttamaan perustuslakia.

Presidentti Vladimir Putin on tänään voimakkaasti puolustanut syksyllä tekemäänsä kovaotteista hallintouudistusta. Venäjän johtavien tv-kanavien haastattelussa Putin korosti, ettei hänen päämääränään ole lisätä omaa valtaansa vaan estää Venäjän hajoaminen. Putinin mukaan uudistukset ovat osa terrorisminvastaista taistelua.

Kovaa arvostelua herättäneiden uudistusten päämääränä on lujittaa Venäjää ja kitkeä korruptiota, Putin selitti.

- Nämä uudistukset eivät mitenkään liity siihen, että valtionpäämies yrittäisi saada itselleen lisää valtaa aluejohtajien kustannuksella, hän sanoi.

Putinia on tänä syksynä kritisoitu ankarammin kuin koskaan aiemmin. Kohu alkoi, kun Putin otti itselleen aluejohtajien nimitykset ja painosti duumaa muuttamaan vaalilakeja. Nyt presidentti yrittää kiillottaa imagoaan ja korostaa, että päämääränä on vain ja ainoastaan Venäjän paras. Putinin mukaan ääri-islamilaiset järjestöt hakevat jalansijaa Etelä-Venäjältä ja uhkaavat hajottaa maan.

Viimeistään Beslanin koulukaappaus osoitti, että jotain on tehtävä.

- Meillä ei vielä ole toimivaa kansalaisyhteiskuntaa eikä tehokasta monipuolue-järjestelmää. Seuraan hyvin huolestuneena kuinka tiettyjen taloudellisten eturyhmien ja klaanien vaikutusvalta on alueilla kasvanut.

Putin korosti, että uudistukset auttavat lahjonnan kitkemisessä ja vaati tiukkoja toimia muun muassa miliisejä kohtaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.