Mainos

Putin puolusteli kansallislaulun palauttamista

Presidentti Vladimir Putinin puolusteli tänään ehdotustaan entisen Neuvostoliiton kansallishymnin palauttamisesta Venäjän kansallislauluksi. Putinin ehdotuksen arvostelijoihin liittyi torstaina myös hänen edeltäjänsä Boris Jeltsin, joka ei ole tavannut kritisoida Putinia.

Venäjän parlamentin alemman kamarin, duuman, on määrä äänestää kansallislaulun samoin kuin muiden valtiosymbolien uusimisesta huomenna. Todennäköisenä pidetään, että entinen Neuvostoliiton hymni hyväksytään uudeksi kansallislauluksi.

Nykyisin Venäjän kansallislauluna on Mihail Glinkan vanha sävellys, jonka Jeltsin 1990-luvun alussa määräsi asetuksella kansallislauluksi entisen neuvostohymnin asemesta. Glinkan sävellykseen ei ole sanoja, minkä monet ovat Venäjällä kokeneet suureksi puutteeksi. Toisen maailmansodan aikana kansallislauluksi hyväksytyn neuvostohymnin sanoja ei käytetty niitäkään enää Neuvostoliiton viime vuosina. Alkuperäisissä sanoissa ylistettiin mm. Stalinia. Vanhaan/uuteen kansallislauluun on nyt määrä laatia uudet sanat.

Entinen presidentti Boris Jeltsin sanoi Komsomolskaja Pravda -lehden haastattelussa torstaina olevan epäolennaista, että ihmisten enemmistö mielipidekyselyissä kannattaa neuvostohymnin palauttamista.

-Maan presidentin ei pidä seurata sokeasti kansan mielialoja. Hänen on päinvastoin aktiivisesti vaikutettava niihin, Jeltsin sanoi. Jeltsin on aiemmin arvostellut Putinia vain kerran. Kun Jeltsinin muistelmat julkaistiin aiemmin tänä vuonna, Jeltsin esitti muutamia kärjekkäitä huomauksia tavasta, jolla Putin, hänen suojattinsa, oli hoitanut ydinsukellusvene Kurskin uppoamisesta syntyneen kriisin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.