Putin puhuu videolla kuohuviinilasi kädessä kansanmurhasta – Voiteliko viini presidentin kielenkannat?

1:32
Katso video: Esiintyikö Putin humalassa?

Venäjän sankari -kunniamerkkejä Moskovassa jakanut Vladimir Putin oli torstaina poikkeuksellisen puheliaalla tuulella.

Vladimir Putin sanoo Venäjän jatkavan iskuja Ukrainan siviili-infrastruktuurin tuhoamiseksi ja ettei kansainvälinen painostus vaikuta sotatoimiin.

Putin lausui huomattavan rennonoloisena, että Venäjä hävittää Ukrainan sähkötuotantolaitoksia tarkoituksella.

Putin kuitenkin syyttää Ukrainaa siitä, että se olisi aloittanut tuhotyöt.

Putin ei aiemmin ole puhunut iskujen tarkoituksellisuudesta näin suoraan.

Miljoonat ukrainalaiset ovat jääneet talven alettua ilman sähköä, lämmitystä ja vettä. Putin lausui suoraan, että Venäjä musertaa ukrainalaisten elinedellytyksiä suunnitelmallisesti.

Kielenkannat harvinaisen löysällä

Videotallennetta katsellessa saattaa hyvin tulla mieleen, että Putinin kielenkantoja saattaa olla voidellut muutamakin lasi viiniä, sillä presidentin esiintyminen julkisuudessa on yleensä huomattavasti totisempaa.

– Nyt on ollut paljon mekkalaa siitä, että teemme iskuja naapurimaan energiainfrastruktuuriin. Kyllä, me teemme niitä iskuja. Mutta kuka tämän aloitti? Kuka iski Krimin sillalle? Kuka räjäytti voimalinjat Kurskin ydinvoimalalla? Kuka ei jakele vettä Donetskiin, joka on miljoonakaupunki? Se on kansanmurha, lausui Putin kristallilasien kilistelyn lomassa.

Donetsk on Venäjän laittomasti itseensä liittämän Donetskin alueen suurin kaupunki, ja se on yhä venäläisten hallussa.

Putinin lausunnot ovat tietysti puutaheinää, sillä esimerkiksi Krimille johtavan Kertshinsillan räjäytys tapahtui Venäjän seitsemän kuukauden hyökkäyksen ja pommitusten jälkeen.

Ja jos on siviilien vedettömyys Putinin mielestä kansanmurhaa, on kansanmurha siinä tapauksessa Venäjän otteiden määrittävä tekijä.

Juuri nyt kaupunkien tulitus on pahinta Ukrainan takaisin valtaamilla Donetskin alueilla, mutta kautta pitkän rintamalinjan, myös etelässä Hersonissa, asutuskeskukset jauhautuvat koko ajan elinkelvottomammiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja