Mainos

Putin: Pakotteet aggressiota, Venäjä tulee vastaamaan

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjä pitää lännen yrityksiä pelotella Venäjää pakotteilla Krimin vuoksi aggressiona ja tulee vastaamaan niihin.   

Putinin mukaan länsimaat haluavat hallita aseilla eivätkä välitä oikeudesta. 

– Länsimaiset kumppanimme, joita Yhdysvallat johtaa, eivät käytä ohjenuoranaan kansainvälistä oikeutta, vaan aseiden oikeutusta. Heitä ohjaa käsitys omasta erikoislaatuisuudestaan ja siitä, että he ovat valittuja. He haluavat päättää maailman kohtalosta uskoen, että vain he voivat olla oikeassa, Putin jyrisi puheessaan Venäjän parlamentissa.

"Heidän tahtonsa on selvä. He haluavat olla osa Venäjää." 

Venäjä ja Krim ovat allekirjoittaneet sopimuksen Krimin liittymisestä Venäjään. Allekirjoittajina olivat Putin ja Krimin puolelta muun muassa pääministeri Sergei Aksjonov.

Putinin mukaan hän toimittaa huomenna parlamentille lakiluonnoksen asiasta. Parlamentin hyväksyttyä luonnoksen Krimistä tulee osa Venäjää.

Putinin mukaan poliittinen päätös on nyt tehtävä.

– Heidän tahtonsa on selvä. He haluavat olla osa Venäjää, hän sanoi.

Kansanäänestyksen tulos vakuuttava

Putin puolustaa Krimin kansanäänestystä ja syyttää länsimaita vastuuttomasta toiminasta Ukrainassa. Putin sanoi, että Krimin kansanäänestyksen tulos oli enemmän kuin vakuuttava.

Putin sanoi myös, että Krimillä on tulevaisuudessa kolme virallista kieltä: venäjä, ukraina ja krimin tataarikieli.

Ukraina ja Venäjä ovat yhtä maata, Putin sanoi. Kiova on Putinin mukaan "venäläisten kaupunkien äiti". Venäjä ei halunnut tilanteeseen, jossa Natolla olisi ollut tukikohta Sevastopolissa, sanoi Putin. Tällainen tilanne olisi voinut olla uhkana.  

Putin tuomitsee Ukrainan presidentin Viktor Janukovitshin syrjäyttämisen. Hänen mukaansa Kiovassa johdossa ovat nyt "huijarit ja radikaalit". 

Putin sanoi myös, että Venäjän joukot ovat Krimin niemimaalla täysin laillisesti. Joukkoja on Putinin mukaan "vain lain sallimat 25000".

Putin sai puheelleen valtavat aplodit Venäjän parlamentissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.