Mainos

Putin: Pakistanin lopetettava terroritoimet

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tänään vaatinut Pakistania lopettamaan Intiaa vastaan kohdistuneet "terroritoimet". -Jos pohdimme terrorismin juuria, meidän pitäisi ennen muuta kehottaa Pakistania lopettamaan omalta maaperältään käsin tehdyt terroritoimet Intiaa ja Kashmiria vastaan, Putin sanoi Pietarissa pidetyn turvallisuuskokouksen päätteeksi tänään.

Venäjän, Kiinan ja neljän Keski-Aasian maan johtajat keskustelivat Pietarissa turvallisuuskysymyksistä ja ennen kaikkea Intian ja Pakistanin suhteista, jotka ovat kärjistyneet sodan partaalle. Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev sanoi osanottajien kannattavan "Intian ja Pakistanin pyrkimyksiä ratkaista erimielisyyksiään rauhanomaisin keinoin".

Nazarbajev isännöi kuluneella viikolla Almatyssa pidettyä alueellista kokousta, jossa yhtenä pääaiheena oli niin ikään Intian ja Pakistanin välinen kireä tilanne.

Putin keskusteli kahden tunnin ajan Kiinan presidentin Jiang Zeminin ja Kirgisian, Uzbekistanin, Tadzhikistanin sekä Kazakstanin valtionpäämiesten kanssa. Huippukokoukseen osallistuneet maat kuuluvat vuonna 1996 perustettuun niin sanottuun Shanghain yhteistyöryhmään.

Putin: Suhteet Kiinaan kunnossa

Putin neuvotteli Jiangin kanssa kahden kesken jo kokouksen aattona. Venäjän presidentti ylisti maiden välisten sotilaallisten ja taloudellisten suhteiden myönteistä kehitystä.

Venäjän ulkoministeriö korosti, ettei Venäjän viime aikoina vahvistunut suuntautuminen länteen tarkoita etääntymistä Aasiasta. Venäjän ulkoministeriön mukaan Venäjä ja Kiina haluavat vahvistaa Etelä- ja Keski-Aasian vakautta.

Sekä Putin että Jiang suostuttelivat Intiaa ja Pakistania vuoropuheluun tällä viikolla pidetyssä Aasian turvallisuuskokouksessa Kazakstanissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.