Mainos

Putin otti vastuun Kursk-turmasta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo tuntevansa vastuuta ja syyllisyyttä ydinsukellusvene Kurskin turmasta. Putin sanoi myös, että ulkomaista apua pelastustoimiin tarjottiin tiistaina 15. elokuuta ja että Venäjä hyväksyi avuntarjouksen heti.

Putin kertoi televisiossa, että Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev ja laivaston komentaja Vladimir Kurojedov ovat tarjoutuneet eroamaan turman vuoksi. Putin ei kuitenkaan ole hyväksynyt heidän eronpyyntöään. -Heidän eronpyyntöjään ei hyväksytty eikä hyväksytä, ennen kuin olemme täysin ymmärtäneet mitä tapahtui ja miksi, oliko tapahtumaan syyllinen vai oliko kyseessä vain traaginen onnettomuus, Putin sanoi.

Presidentti Putin sanoi lisäksi, että turmaan syyllisiä rangaistaan, mutta että asiassa ei pidä kiirehtiä liiaksi. -Jos joku on syyllinen, häntä täytyy ilman muuta rangaista. Mutta meidän täytyy saada selkeä kuva tämän tragedian syistä ja siitä, millä tavalla pelastusoperaatio vietiin läpi, Putin muistutti. -Voimme tehdä johtopäätökset vasta jälkeenpäin.

Avun ajoista kiistaa

Norjalain sukeltajaryhmä välitti ensimmäiset kuvat uponneesta Kurskista

Putinin mukaan Venäjälle tarjottiin ulkomaista apua pelastustöihin tiistaina15. elokuuta kolme päivää turman jälkeen. Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että Britannia ja Yhdysvallat tarjoutuivat auttamaan pelastustöissä jo maanantaina 14. elokuuta. -Mitä tulee ulkomaiseen apuun, niin ensimmäinen virallinen tarjous esitettiin 15. elokuuta, Putin vakuutti RTR-television haastattelussa. Presidentti lisäsi, että tarjous hyväksyttiin heti.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Putin sanoi itse keskiviikkona 16. elokuuta, ettei ulkomaista apua tarvita. Myöhemmin samana päivänä Venäjä kuitenkin pyysi virallisesti apua Britannialta ja Norjalta. Putinia on arvosteltu Venäjän tiedotusvälineissä rajusti siitä, että ulkomaista apua Kurskin turmassa pyydettiin liian myöhään.

Putin kertoi RTR-televisiolle, että hänelle ilmoitettiin Kurskin uppoamisesta vasta turmaa seuranneena päivänä. Kursk upposi Barentsinmerellä lauantaina 12. elokuuta. Venäjä kertoi tapahtuneesta vasta maanantaina. Venäjä ilmoitti aluksi Kurskin turman sattuneen sunnuntaina.
(MTV3-Reuters-AFP)
Kurskin kohtalo yhä epäselvä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.