Putin optimistinen ohjussovun löytymisestä

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi tänään olevansa "hyvin optimistinen" sen suhteen, että Venäjä ja Yhdysvallat saavuttavat kompromissin ensi viikon ABM-ohjusneuvotteluissa.

-Tässä suhteessa olen hyvin optimistinen, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Putin sanoi myös, että hän odottaa kiinnostuneena Bushin tarkkoja esityksiä asiasta.

-Me uskomme, että puolustuksellisia ja hyökkäysaseita tulee käsitellä samassa yhteydessä. Tiedämme presidentin kannan, jonka mukaan hyökkäysaseita voi ja täytyy vähentää. Tämä on oikeansuuntainen kompromissi, Putin jatkoi.

Venäjä on ehdottanut, että kumpikin osapuoli vähentäisi pitkän kantaman ohjuksiaan 2000 kappaleeseen, kun nykyinen määrä kummallakin on noin 6000. Bushin on arveltu harkitsevan määrän pudottamista jopa 1750:een. Putinin mukaan Venäjä on halukas keskustelemaan myös Yhdysvaltojen havittelemasta ohjuskilvestä, joka on nykyisen ABM-sopimuksen vastainen.

Putinin on määrä matkustaa ensi viikolla Yhdysvaltoihin keskustelemaan ABM-sopimuksesta presidentti George W. Bushin kanssa.

Putin epäilee bin Ladenin ydinaseomistusta

Vladimir Putin kommentoi illalla myös väitteitä, joiden mukaan terroristiepäilty Osama bin Ladenilla on hallussaan ydinaseita.

Putinin mukaan on epätodennäköistä, että bin Ladenilla olisi hallussaan ydinaseita, vaikka bin Laden näin väittää.

-Se on epätodennäköistä. Eivätkä aseet voisi missään tapauksessa olla venäläisiä tai neuvostoliittolaisia, Putin sanoi myöhään eilen Kremlissä.

Putin kuitenkin muistutti, että bin Ladenin uhkauksia käyttää joukkotuhoaseita ei pidä jättää huomioimatta.

-Tiedämme bin Ladenin yhteyksistä tiettyihin radikaaleihin piireihin Pakistanissa, joka on ydinasevaltio, Putin sanoi.

(STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat