Mainos

Putin-nuoret kampanjoivat Medvedevin hyväksi

Nashi-nuoret aikovat olla jatkossa Putinin tukena entistä näkyvämmin.

Venäläinen Nashi-nuorisoliike on ilmoittanut tekevänsä vaalityötä Dmitri Medvedevin hyväksi maaliskuun presidentinvaalien alla.

Presidentti Vladimir Putin on itse valinnut seuraajasuosikikseen Medvedevin, joka on ensimmäinen varapääministeri.

Kreml perusti Nashin tukemaan Putinin politiikkaa. Nashi on aiemmin ilmoittanut vähentävänsä toimintaansa, mutta perjantaina liikkeen johtaja Nikita Borovikov ilmoitti tavoitteeksi jäsenmäärän kaksinkertaistamisen.

- Meillä on kunnianhimoiset suunnitelmat vuodelle 2008, Borovikov kertoi lehdistötilaisuudessa Moskovassa.

- Aiomme laajentaa toimintaamme uusille alueille ja kaksinkertaistaa jäsenmäärämme.

Medvedev lupaa parantaa koulutusjärjestelmää

Medvedevin uusimmat vaalilupaukset ovat erityisen mieluisia nuorille. Jos Medvedevistä tulee presidentti, Venäjä käyttää vajaat 55 miljardia euroa koulutusjärjestelmänsä uusimiseen seuraavien kahden vuoden aikana, hän lupaa.

Medvedev myös sanoi tiistaina, että hän haluaa kaksinkertaistaa eläkkeet ja nostaa palkkoja seuraavien vuosien aikana, jos hänet valitaan presidentiksi.

Presidentti Vladimir Putinin suosikkina vaaliin lähtevä Medvedev on käytännöllisesti katsoen varma voittaja. Tuoreessa mielipidemittauksessa 71 prosenttia vastanneista sanoi äänestävänsä Medvedeviä.

Medvedev, 42, on sanonut, että hänen nykyinen toimensa varapääministerinä pitää hänet niin kiireisenä, että hän ei ehdi ottaa osaa suuriin vaalitilaisuuksiin. Sen sijaan hän on matkustanut ympäri maata yhdessä Putinin kanssa ja osallistunut erilaisiin talousfoorumeihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.