Mainos

Putin-nuoret juhlivat Punaisella torilla

Nuoret tuomitsivat Putinin vastustajat kovin sanoin.

Moskovan Punaiselle torille kerääntyi torstaina noin 15 000 nuorta juhlimaan presidentti Vladimir Putinin ja Yhtenäinen Venäjä -puolueen vaalivoittoa. Nashi-liikkeeseen kuuluvat nuoret

kuuntelivat musiikkia ja katselivat valtaville videomonitoreille heijastettuja filmejä menneen kesän tapahtumista.

Nuorilla oli päässään lippalakit, joissa luki Meidän voittomme tai Venäjän voitto. He tuomitsivat Putinin vastustajat kovin sanoin.

-Tässä maassa on ihmisiä, jotka suhtautuvat meihin petollisesti. Minulla on heille yksi viesti: te petturit ja viholliset häviätte, sanoi Nashi-liikkeen johtaja Nikita Vorovikov.

-Kaikki tässä maassa eivät usko tulevaisuuteen hänen kanssaan. He haluavat heikon ja huonosti toimivan maan. Me haluamme vahvan ja suuren maan, julisti toinen, nimettömänä pysytellyt nuori.

Myös toisaalla Moskovassa juhlittiin Putinin voittoa. Yli tuhat "Putin-lapsiin" eli Miski-järjestöön kuuluvaa 8-15 -vuotiasta lasta oli kokoontunut juhlistamaan voittoa. Lasten kantamissa kylteissä toivottiin Putinin johtavan heidän järjestöään myös tulevaisuudessa.

-Kiitos Putin vakaasta tulevaisuudestamme, luki yhdessä kyltissä.

Venäjän vaaliviranomaisten torstaina julkaisemien vaalitulosten mukaan Yhtenäinen Venäjä sai 64,3 prosenttia annetuista äänistä, Toiseksi eniten ääniä saivat kommunistit, 11,6 prosenttia, Seitsemän prosentin äänikynnyksen ylittivät myös liberaalidemokraattinen puolue (vajaat 8,2 prosenttia) ja Oikeudenmukainen Venäjä -puolue (vajaat 7,8 prosenttia).

Kommunistit ilmoittivat torstaina luopuneensa aikeesta boikotoida uuden duuman työtä. Kommunistit vakuuttivat kuitenkin jatkavansa oikeustoimia vaalien väärinkäytösten selvittämiseksi.

Putin ei ota vielä paikkaansa duumassa vastaan

Presidentin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä sai viime viikonlopun vaaleissa 315 edustajaa 450-paikkaiseen duumaan. Putinin mielestä tulos oli demokratian voitto.

Venäjän presidenttiVladimir Putin ei ota vielä vastaan paikkaansa parlamentin alahuoneessa duumassa, kertoo hänen tukipuolueensa edustaja. Putinin aikeista on esitetty monenlaisia arvioita.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan hän olisi voinut erota presidentinvirasta kesken kauden ja siirtyä duumaan esimerkiksi puhemieheksi. Silloin hän olisi voinut periaatteessa pyrkiä kolmannelle presidenttikaudelle ensi maaliskuussa.

Putinin sijasta duumaan pääsee eräs Yhtenäisen Venäjän ehdokas, joka ei saanut viime viikonlopun vaaleissa tarpeeksi ääniä.

(MTV3-STT–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.