Mainos

Putin: NTV-kiista on omistajien asia

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan NTV-televisioasemaa koskeva kiista ei kuulu sen paremmin hänelle kuin televisioaseman työntekijöillekään, vaan on omistajatahojen välinen asia. Putin totesi Saksan ja Venäjän televisioissa maanantaina esitetyssä haastattelussa, ettei ole hänen asiansa "puuttua taloudellisten toimijoiden välisiin kiistoihin".

Venäjän johtoon kriittisesti suhtautuva NTV on luisunut valtiojohtoisen Gazprom-öljy-yhtiön omistukseen. Työntekijöiden mukaan näin yritetään vaientaa arvostelu ja rajoittaa sananvapautta.

Markkinavoimat päättää


Putinin mukaan sananvapaudesta pitää toki huolehtia, mutta se onnistuu vain, mikäli toimitaan markkinavoimien pelisääntöjen mukaan. Presidentin mukaan omistusoikeutta on kunnioitettava, eivätkä televisioaseman työntekijät voi näin päättää itse johtajastaan. Markkinatalouden periaatteiden mukaisesti yhtiön johdosta päättää omistaja, totesi Putin.

Viime viikolla järjestetyssä yhtiökokouksessa NTV:n enemmistöosakkaaksi noussut Gazprom syrjäytti tv-yhtiön johdon ja nimesi tilalle omat ehdokkaansa. Viikonvaihteessa tuhannet ihmiset osoittivat Pietarissa mieltään NTV:n puolesta. Putin kommentoi NTV:n kiistaa Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin eilen alkaneen kaksipäiväisen vierailun yhteydessä.
(STT-Itar-Tass-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.